Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens blikt terug op succesvol televisiejaar

24 december 2018 16:21

2018 was het jaar van Beau van Erven Dorens. Zo scoorde zijn programma The Rotterdam Project de pannen van het dak en werd hij verkozen tot Omroepman van het Jaar. Toch blijft hij nuchter onder al het succes. "Ik heb nu overduidelijk een piek. Dat wordt vanzelf weer minder", aldus de RTL4-presentator in De Telegraaf.

"Sommige mensen voelen zich God's gift to television, maar dat heb ik niet"

Beau van Erven Dorens won het afgelopen jaar maar liefst die grote prijzen. Zo ging hij ervandoor met de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator, werd zijn programma Beau Five Days Inside bekroond met de Gouden Televizier-Ring én werd hij verkozen tot Omroepman van het Jaar.

"Met die prijzen ben ik natuurlijk ontzettend blij, maar ik geef nu zoveel interviews dat ik er een beetje moe van word. Praat ik wéér over mezelf. Maar voor de rest zijn het geweldige tijden, hoor", vertelt het RTL Boulevard-icoon in een openhartig interview met De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens bezorgt dakloze Patrick een droompaleisje

In 2018 leek heel televisiekijkend Nederland weg te lopen met Beau. Zo kon de bevlogen manier waarop hij de kandidaten van The Rotterdam Project probeerde te helpen rekenen op veel lof van de kijkers.

Beau vertelt in De Telegraaf dat de daklozenproblematiek hem aan het hart gaat. "De problematiek van daklozen kunnen we niet serieus genoeg nemen. Ik vind het bijvoorbeeld zo dom dat we daklozen bekeuren als ze op straat slapen. Denk je nou echt dat ze die boete kunnen betalen? Vervolgens komt het CJIB erbij, een deurwaarder, het hele justitiële apparaat. Voordat je het weet is die boete opgelopen tot meer dan 1000 euro. Dat wordt nog steeds niet betaald, maar de maatschappelijke kosten zijn enorm. Kap dan met die boetes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens sleept Televizier-Ster in de wacht

Veel kijkers hopen in het nieuwe jaar dan ook nog vaker de human interest-kant van Beau te mogen aanschouwen op de beeldbuis. Maar eerst is het tijd voor kerst en de verjaardag van de presentator, die zichzelf een echt kerstkindje mag noemen. In De Telegraaf vertelt Beau dat hij al een vermoeden heeft hoe kerstavond zal gaan verlopen.

"Wij zijn een sentimenteel gezin, dus dat gaat met veel tranen. Er zijn altijd wel dingen gebeurd in het jaar ervoor. Mensen die er niet meer zijn, ziekte, ellende... en dan zijn we met de kerst ook nog eens allemaal heel erg moe. Dat komt dan samen met kerst. Ik kan niet zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens ontroert met nieuw programma

Aan het succesverhaal van Beau lijkt ook in 2019 nog lang geen einde te gaan komen. Toch blijft hij nuchter onder al dat succes. "Sommige mensen voelen zich God's gift to television, maar dat heb ik niet. Ik heb nu overduidelijk een piek. Dat wordt vanzelf weer minder. Dat is lekker overzichtelijk."

Voorlopig hoeven we het gelukkig niet zonder Beau te doen: zo is er door RTL een vervolg op Beau Five Days Inside besteld én zal hij ook in het nieuwe jaar te zien blijven als presentator van RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Beau van Erven Dorens blijft de nuchterheid zelf

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!