Beeld © ANP

Throwback: Onderweg naar Morgen bestaat 25 jaar

03 januari 2019 09:09

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat Onderweg naar Morgen voor het eerst op tv verscheen. In de allereerste Soap Encycloop blikt RTL Boulevard-entertainmentdeskundige Eric de Munck terug op de populaire soap én spreekt hij met actrice Pamela Teves, die van 1994 tot en met 2010 te zien was in ONM.

Beluister de podcast van Eric over 25 jaar Onderweg naar Morgen hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Herken jij deze 5 Onderweg Naar Morgen sterren nog?

Als tweede soapserie naast Goede Tijden, Slechte Tijden was Onderweg naar Morgen maar liefst zeventien seizoenen te volgen. In 1994 begonnen bij Veronica en de TROS bij de Publieke Omroep, maar verhuisde een jaar later mee met het commercieel gaande Veronica. Daarna volgde nog Yorin om in 2005 weer terug te keren bij de NPO. 

Op 14 mei 2010 viel het doek definitief voor Onderweg naar Morgen na 3225 afleveringen. De NPO besloot om het budget van ONM vrij te maken voor nieuwe producties, die tot op de dag van vandaag nooit succesvol van de grond gekomen zijn…

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferri Somogyi maakt soapcollega's gek met goochelkunsten

Actrice Pamela Teves is vanaf de allereerste aflevering tot het einde te zien geweest in Onderweg naar Morgen als de slinkse Bettina Wertheimer. In de eerste aflevering van Eric de Muncks Soap Encycloop voel ik haar daarom aan de tand over de casting van de rol, de beginjaren, maar uiteraard ook het einde. 

"Ze hebben me voor een auditie benaderd omdat ze geen man konden vinden. Ze hadden eigenlijk Boudewijn Wertheimer willen hebben. Het was een gastrolletje voor drie weken om iemand te introduceren. Maar kennelijk viel het in de smaak want het werden steeds meer contractjes en ben uiteindelijk nooit meer weggegaan", vertelt Pamela over de begintijd in 1994 en de jaren daarna.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tournee Pamela Teves afgeblazen

De soap begon ooit met een hele sloot aan ervaren acteurs, maar onder druk van de adverteerders moest er steeds weer verjongd worden bij Onderweg, zo beaamt ook Pamela."Er moesten steeds meer strakke jonge kindjes in", vertelt ze daarover.

Pamela praat daarnaast uitgebreid over het stampen van teksten, haar niet-bestaande rol als moederkloek, de afscheids- en reüniefeesten met grote geschenken en veel drank en het bijzondere feit dat ze -tot haar eigen verbazing- steeds weer mocht blijven. "Eigenlijk had ik geen familie dus ik was heel makkelijk te deleten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pamela Teves en William Spaaij in NFF-film

Ook over het einde van Onderweg naar Morgen is Pamela openhartig: "BNN had al besloten het nog twee jaar te willen kopen en de bijl werd er in gezet. Wij waren al helemaal opgelucht en zouden om vijf uur champagne gaan drinken en toen kregen we te horen dat de serie ophield, dat hebben we nooit begrepen. En stonden we met z'n allen op straat. Werkloos van de enige dag op de andere", vertelt ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!