Beeld © ANP

Erland Galjaard in gesprek met Talpa

4 januari 2019 12:37

Voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard heeft de eerste gesprekken bij Talpa gevoerd voor eventueel een nieuwe functie binnen het bedrijf. Dat bevestigt Talpa aan RTL Boulevard.

"Hij is weg bij RTL, dan zijn er niet zoveel opties over in Hilversum"

Talpa laat nog in het midden wat de rol van Galjaard precies zal kunnen zijn. Ook Verlinde, die het gerucht aanwakkerde in een interview met Radio 1, weet het niet. “Het is een man met verstand van televisie en programmeren”, aldus Verlinde. “Hij is weg bij RTL, dan zijn er niet zoveel opties over in Hilversum.” Galjaard verdween in februari 2018 bij RTL.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard schrijft al jaren aan filmscript

Ook stelde Verlinde dat de kans heel groot is dat The Voice of Holland naar Talpa gaat. “Ik denk niet dat beide presentatoren dan overstappen, maar één van de twee zou zomaar kunnen”, aldus de showbizzkenner. Hij erkende daarmee te doelen op Wendy van Dijk, de vrouw van Erland Galjaard.

Verlinde verwacht dat er tussen hem en John de Mol zeker frictie gaat komen als 6Inside van start gaat. “Ik zeg wat ik moet zeggen, ik ben een combinatie van een entertainmentman en een journalist”, aldus de showbizzdeskundige. “Ik blijf het randje opzoeken, anders wordt het niet spannend. Dat is van belang als je een live-programma wilt maken waarin van alles kan gebeuren.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!