Beeld © MAX/Roland J. Reinders

HHB-Maroeska: 'Ik trek me niet zoveel aan van alle kritiek'

07 januari 2019 18:03

Miljoenen kijkers zagen gisteren hoe Maroeska voor de derde keer de titel Meesterbakker van de Week in de wacht sleepte. Toch heeft de winst een bittere bijsmaak. De 60-jarige ontwerpster zou namelijk professioneel bakken en zelfs een cateringbedrijfje hebben. Maroeska laat aan RTL Boulevard weten dat ze absoluut geen pro is.

"Ik trek me niet zoveel aan van alle kritiek, ik kijk er nauwelijks naar"

De HHB-kandidate heeft nooit een bakkersopleiding gevolgd, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. Wél heeft ze een paar keer de catering verzorgd. "Toen ik zo’n tien jaar geleden bijna failliet was, heb ik om de eindjes aan elkaar te knopen zo’n zeven à acht keer gecaterd." Nu heeft Maroeska deze financiële stimulans niet meer nodig, maar kookt ze nog een paar keer per jaar op verzoek.

De bakster krijgt niet zo veel mee van alle ophef rond haar deelname. "Ik trek me niet zoveel aan van alle kritiek, ik kijk er nauwelijks naar." Maar ze vindt het wel jammer dat het de goede sfeer van het programma verpest.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Nederland smult van Heel Holland Bakt

Omroep MAX betreurt de kritiek die Maroeska krijgt, omdat de omroep van mening is dat de deelneemster geen professioneel bakker is. "De redactie hanteerde dit seizoen hetzelfde criterium als eerdere seizoenen, namelijk dat een kandidaat geen bakkersopleiding heeft gevolgd." Maroeska is ontwerpster van beroep en heeft daar een opleiding voor gedaan. Volgens Omroep MAX heeft ze leren bakken door het gewoon heel vaak te doen. "Net als de andere thuisbakkers." 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Even voorverwarmen: Heel Holland Bakt start bijna weer

Ophef

Kijkers van Heel Holland Bakt mopperen al weken over de deelname van Maroeska. Toen zij gisteravond voor de derde keer verkozen werd tot meesterbakker, waren helemaal de rapen gaar. Op Twitter is de kritiek dan ook niet mals.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!