Beeld © ANP

Wendy van Dijk stapt over naar Talpa

14 januari 2019 18:00

De kogel is door de kerk: Wendy van Dijk maakt na dertien jaar de overstap naar Talpa. Dat bevestigt RTL aan RTL Boulevard. Daarmee maakt de presentatrice een einde aan alle geruchten of zij wel of niet zou overstappen naar het bedrijf van John de Mol.

"Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was"

Wendy van Dijk stapt over naar Talpa

06:20

Wendy zal de komende vijf jaar bij Talpa te zien zijn als presentatrice en actrice. Haar eerste nieuwe project wordt Dance Dance Dance, dat ze samen met Jandino gaat presenteren.

“Ik kijk ernaar uit om samen met Talpa Network verder te bouwen aan Wendy Multimedia, waar we vier jaar geleden succesvol mee zijn gestart,” zegt Wendy van Dijk. “Ik heb heel veel zin om nieuwe televisieavonturen aan te gaan bij de zender waar ik ben begonnen! Ik krijg bij Talpa Network de ruimte om op hele innovatieve manieren met de kijkers in contact te zijn. Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was.”

“Met Wendy halen we echt een triple A-ster binnen,” zegt John de Mol. “Zij heeft zoveel ervaring, zij is zo’n grote naam. Ik heb gemerkt dat dit steeds belangrijker wordt bij het grote publiek. Ik vind het geweldig om Wendy als persoon erbij te hebben, en ik ben er ook zeker van dat wij samen grote stappen kunnen zetten om het multimedia merk Wendy nog veel groter te maken dan het nu is.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard in gesprek met Talpa

Al maanden ging het verhaal rond dat Wendy weg zou gaan bij RTL. De presentatrice liet eerder in RTL Boulevard nog weten dat ze bij RTL nog wel even goed zat. Daarna wakkerde ze het vuurtje toch weer aan door in de podcast  30 Minuten Rauw te zeggen dat ze er toch wel over nadacht. "Natuurlijk denk ik er wel over na, maar ik heb nu nog dik een jaar een contract bij RTL. Ik zit er op zich super goed, ik heb er altijd heel goed gezeten."

Het nieuws van de overstap van Wendy komt slechts enkele dagen na het nieuws dat haar echtgenoot Erland Galjaard in gesprek is met Talpa. Sinds zijn vertrek bij RTL in februari 2018, gonst het al een tijdje van de geruchten dat hij aan de slag zal gaan bij John de Mol. Talpa heeft aan RTL Boulevard bevestigd dat ze gesprekken voeren met de voormalig RTL-programmadirecteur over een eventuele nieuwe functie binnen het bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy: 'The voice of Holland blijft volgend jaar bij RTL'

Televisiecarrière

Wendy begon haar televisiecarrière in 1983 bij de AVRO. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend als assistent in het programma Wie ben ik?. In de jaren '90 stapte ze over naar SBS Broadcasting, om daar onder meer Over de roooie, Ushi en Van Dijk en Hart in Aktie te maken. In 2006 stapte ze over naar RTL, waar ze meteen te zien was als kandidaat in Dancing on Ice. Vanaf die tijd is Wendy ook vaak te zien als presentatrice van talentenjachten. Zo presenteerde ze in 2006 X Factor, in 2007 Idols 4 en sinds 2010 The voice of Holland. Die laatste twee presenteerde ze met Martijn Krabbé. Nog elke week is Wendy samen met Martijn te zien in The voice of Holland.

Naast alle talentenjachten heeft ze ook Ushi & Dushi, Obese, Wie ben ik? en Moordvrouw bij RTL op haar naam staan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!