Beeld © ANP

Deze programma's neemt Linda de Mol mee naar Talpa

16 januari 2019 12:18

RTL verliest met het vertrek van Linda de Mol niet alleen een van de belangrijkste presentatoren, maar ook een reeks goed bekeken programma's. De presentatrice laat weten dat ze bij Talpa Miljoenenjacht, Weet Ik Veel, Linda's Zomerweek en Oh, wat een Jaar! óf Ik Hou van Holland gaat doen.

Weggaan bij RTL was een moeilijke beslissing, zegt Linda in een eerste reactie. "Maar ik heb altijd gezegd: als mijn broer me vraagt kom je me helpen, dan zeg ik natuurlijk ja. En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Linda de Mol naar Talpa

Helemaal zeker is het nog niet dat alle programma's meegaan naar Talpa. In een reactie op het nieuws laat RTL weten: ""Wij hebben te maken met een aantal contractuele afspraken." De zender verwacht wel dat in ieder geval Miljoenenjacht meegaat met de presentatrice. Over de andere shows moeten de gesprekken nog beginnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL betreurt vertrek Wendy van Dijk

John de Mol heeft geen seconde getwijfeld om zijn zus te vragen, zegt hij. "Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen." John prijst Linda's humor, warmte, originaliteit en haar juiste toon. "Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is."

Linda werkt nog tot de zomer voor RTL. Per 1 juli stapt ze over naar Talpa.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!