Ernst Daniël Smid op tournee met dochter Coosje

19 januari 2019 11:28

Ernst Daniël Smid toert vanaf maart met zijn dochter Coosje (28) langs de Nederlandse theaters. "Het is niet uit te leggen hoe uniek het is om dit met mijn dochter te mogen doen", zegt de 65-jarige operazanger bariton over het liedjesprogramma.

"Omdat ik een stuk ouder ben dan Coosje krijg je een hele mooie combinatie van oude en nieuwe nummers"

In het theaterconcert 'Ik zou je het liefste in een doosje willen doen' brengen vader en dochter liedjes ten gehore die van ouder op kind worden overgebracht. "Het is eigenlijk mijn levensverhaal, maar in plaats van een verhaal brengen we het muzikaal. Liedjes die periodes uit het leven markeren en gebeurtenissen markeren en gebeurtenissen terughalen", zegt Smid in De Telegraaf. "Omdat ik een stuk ouder ben dan Coosje krijg je een hele mooie combinatie van oude en nieuwe nummers".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Ernst Daniël Smid zet een punt achter zijn relatie

Vader en dochter brengen in hun voorstelling liedjes van onder anderen Ramses Shaffy, Jules de Corte, Annie M.G. Schmidt en Willem Wilmink ten gehore. "Mijn dochter is opgegroeid met muziek van de Spice Girl Girls en Linda, Roos en Jessica. Mijn muziek is meer Louis Davids, die lekkere oude hits van vroeger", vertelt de operazanger. "We zijn aan de keukentafel gaan zitten met een goed glas wijn en een biertje. Tijdens deze avonden hebben we elkaars muziek laten horen. Zo zijn we op heel mooie liedjes gekomen. Maar we hebben ook gesproken over mooie herinneringen van vroeger. Heel bijzonder om dat als vader en dochter te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Ernst Daniël Smid verkoopt huis in Bussum

De voorstelling gaat op 21 maart in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!