Beeld © ANP

Nederlandse inzending voor het songfestival is gekozen

20 januari 2019 14:30

De AVROTROS heeft een songfestivalact uitgekozen voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Dit stelt Cornald Maas, die in de selectiecommissie zit. Hij wil nog niet verklappen welke artiest Nederland mag vertegenwoordigen in Israël.

"Ik ben razend enthousiast over de inzending en het lied"

Tegen Shownieuws zegt Cornald: "Ik weet eigenlijk alles en ik ga niemand verlossen." Wel heeft Cornald alle vertrouwen in de act. "Het wordt heel erg goed en behoorlijk onverwacht", zegt de songfestivalkenner. "Laat ik het zo zeggen, ik ben razend enthousiast over de inzending en het lied. Ik denk dat we en grote kans maken om heel hoog te eindigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Willemijn Verkaik moet naar het songfestival'

Tot nu was nog niet bekend dat de selectiecommissie, waarin onder anderen Jan Smit, Cornald Maas en Daniël Dekker zitten, een artiest heeft aangewezen. De commissie heeft officieel tot maart de tijd, maar in de afgelopen jaren werd de artiest al in het najaar gepresenteerd.

Het Eurovisiesongfestival vindt traditiegetrouw plaats in mei. De halve finales van de 64e editie vinden plaats op dinsdag 14 en donderdag 16 mei. De grote finale is op 18 mei, dan wordt duidelijk wie de Israëlische Netta opvolgt als winnaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Madonna wil meedoen aan het songfestival in Israël'

Aan het Eurovisiesongfestival nemen 42 landen deel. Nederland doet voor de zestigste keer mee.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!