Beeld © Instagram @appieappelgebak

Gebarentolk Wieke had meer stress dan Cas in Heel Holland Bakt

23 januari 2019 11:17

Niet alleen Cas moest afgelopen zondag de tent verlaten in Heel Holland Bakt, ook gebarentolk Wieke zien we niet meer terug. Op de site van Heel Holland Bakt, blikt ze terug op haar bijzondere tijd in het programma.

"Ik mag bijvoorbeeld nooit zeggen: Cas vergeet dit niet, of Cas schiet eens op!"

Wieke is dan wel geen bakker, ze kon het absoluut niet rustig aan doen in de tent vertelt ze op de site van Heel Holland Bakt. "Ik had af en toe zeker meer stress dan Cas. "Zo zag ze soms met pijn en moeite aan hoe de roodharige bakker nog niks op zijn werkbank had staan, terwijl de andere bakkers hun taarten al aan het afwerken waren. Als tolk heeft Wieke een beroepscode en daarom mocht ze zich in geen enkel geval bemoeien met het bakken. "Ik mag bijvoorbeeld nooit zeggen: Cas vergeet dit niet, of Cas schiet eens op! Al heb ik dat vaak gedacht haha..."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Miljuschka over HHB-Maroeska: 'Het is niet helemaal fair'

Ondanks dat Wieke niet mee mocht bakken, was het programma voor haar wel een uitdaging. Want hoe gebaar je karamel, praline en ganache? Wieke legt uit: "Voor dit soort woorden zijn Cas en ik echt gaan zitten en hebben we overlegd welk gebaar het best zou passen. Woorden letter voor letter spellen vonden we veel te vermoeiend en aangezien het hele weekend zo ongeveer uit baktermen bestond, hebben we voor onszelf gebaren verzonnen."

Lees het hele interview hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!