Erland Galjaard Beeld © ANP

Erland Galjaard aan de slag als strategisch adviseur bij Talpa

24 januari 2019 10:02

De gesprekken waren al een tijdje aan de gang, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: met ingang van 1 februari gaat Erland Galjaard aan de slag als strategisch adviseur bij Talpa Network. In deze functie gaat hij over alle vormen van content bij Talpa Network inhoudelijk advies geven.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk"

Erlan Galjaard zal niet alleen voor televisie aan de slag gaan, maar een bijdrage leveren aan het gehele netwerk. Hierbij wordt ernaar gestreefd de hele dag door content aan te bieden. “Bij Talpa Network is alles gedreven door creativiteit, inhoud, snelheid en innovatie. Het uitgangspunt is het creëren van mooie nieuwe dingen, met super professionele mensen,” zegt Erland Galjaard. “Bij Talpa Network gaat het er de komende tijd om dat we het contact met de kijker opbouwen op nieuwe manieren. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk.” Erland verheugt zich erop om bij Talpa aan de slag te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard in gesprek met Talpa

“Om een innovatief mediabedrijf als Talpa Network te bouwen heb je mensen nodig die deze wereld echt heel goed begrijpen. Erland heeft keer op keer laten zien dat hij het verschil maakt. Ik heb dat al vaak van heel dichtbij mee mogen maken,” zegt John de Mol. “Ik ben dan ook blij dat hij zich aansluit bij Talpa Network. Zijn inzicht gaat volgens mij een cruciale rol spelen in het succes van het bedrijf.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk stapt over naar Talpa

Erland Galjaard begon zijn carrière bij RTL Nieuws, waar hij eindredacteur was. Vervolgens werd hij programmadirecteur bij RTL 7 en later bij Yorin. Galjaard zette daarna de huidige zender RTL5 op, voordat hij verantwoordelijk werd voor RTL 4. Na een periode van 10 jaar als verantwoordelijke voor deze zender, was hij vier jaar algemeen programmadirecteur bij RTL. Galjaard zal drie dagen in de week bij Talpa Network werken. De rest van zijn tijd blijft hij besteden aan zijn activiteiten in zijn eigen bedrijf, Creative Souls.   

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!