Beeld © ANP

Radio 2-dj's pleiten voor terugkeer Loeki de Leeuw op tv

25 januari 2019 09:28

Loeki de Leeuw moet terugkeren op televisie. Dat vinden NPO Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij zijn een petitie gestart om het sympathieke leeuwtje terug op de buis te brengen tijdens de STER-reclameblokken op de NPO.

"Nog altijd als een groot gemis"

Volgens Jan-Willem en Jeroen is Loeki "nog altijd onverminderd populair onder de Nederlandse bevolking" en voelt zijn afwezigheid "nog altijd als een groot gemis". De petitie was vrijdagochtend na lancering al een paar honderd keer ondertekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reclame met hondje Frekkel wint Gouden Loeki

Loeki de Leeuw onderbrak de STER-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep. In totaal zijn er meer dan zevenduizend filmpjes rond Loeki gemaakt.

Het leeuwtje was in de jaren tachtig mateloos populair; hij had onder meer zijn eigen cassettebandjes waarin hij avonturen beleefde. Hij is de naamgever van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. Een aantal originele Loeki-poppen is te zien in Beeld en Geluid in Hilversum.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!