Beeld © ANP

'Uitleg' DWDD over tech-rel trekt enorm veel kijkers

30 januari 2019 08:01

De rel rond het toneelstukje dat maandagavond in De Wereld Draait Door werd opgevoerd alsof het een serieus gesprek over privacy was, heeft het programma geen windeieren gelegd. Bijna 1,44 miljoen kijkers zagen presentator Matthijs van Nieuwkerk een summiere verklaring afleggen waarin hij erkende “te weinig kritische verbazing” te hebben geuit tijdens het gesprek waarin acteurs halve waarheden en complottheorieën over privacy in Nederland poneerden.

Het gesprek maandagavond vond plaats in het kader van het nieuwe stuk van De Verleiders, een theatercollectief van George van Houts en Tom de Ket. Het gesprek leidde tot veel boze reacties van experts die het heel raar vonden dat DWDD een podium bood aan zoveel ongefundeerde uitspraken over privacy. De makers erkenden dinsdag dat het een sketch was geweest. DWDD zei dinsdagavond geen sorry voor alle commotie en verwarring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DWDD-akkoord: Verleiders naar AIVD, Ollongren naar theater

DWDD staat op de derde plaats in de kijkcijfertop-10. De best bekeken programma’s waren de NOS Journaals van 8 en 6 uur. Respectievelijk 2,2 en 1,5 miljoen mensen volgden de ontwikkelingen rond de discussie over het kinderpardon.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!