Beeld © MAX / Roland J. Reinders

André van Duin vindt kritiek op HHB-Maroeska zielig

30 januari 2019 10:36

Heel Holland Bakt houdt ook dit seizoen weer flink de gemoederen bezig. Kijkers maken zich niet druk om gesmolten chocolade of in elkaar gestorte misbaksels, maar deelneemster Maroeska. Zij zou veel te veel ervaring hebben voor het programma en krijgt bakken vol kritiek over zich heen. Presentator André van Duin neemt het daarom voor haar op.

"Maroeska is 60, dus ze loopt een jaar of 30 voor op de andere, veel jongere bakkers"

In de nieuwe Weekend vertelt André dat hij alle ophef jammer vindt. "Ik denk ook dat het een beetje voorbarig is. Er is namelijk eigenlijk niet zoveel aan de hand." Volgens de presentator heeft Maroeska gewoon veel ervaring, maar is ze geen professionele bakker. "Ik bedoel: Maroeska is 60, dus ze loopt een jaar of 30 voor op de andere, veel jongere bakkers. Dan weet je ook meer, dan heb je meer ervaring in de keuken."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Maroeska leert Miljuschka de fijne kneepjes in de keuken

André is er blij om dat de storm van kritiek nu wel een beetje is gaan liggen. "Maar het is gelukkig allemaal in het reine getrokken. Het is inmiddels geluwd en daar ben ik blij om voor haar." 

Toch blijft hij natuurlijk een televisiemaker. "Natuurlijk vind ik het zielig voor haar. Aan de andere kant: het is wel spraakmakend daardoor." Ach, when live gives you lemons, bak je gewoon een citroentaart.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!