Beeld © STER

Dj Loeki bedankt fans in comeback-filmpje van ruim twee jaar oud

30 januari 2019 22:20

De iconische Loeki de Leeuw was woensdagavond voor het eerst in vijftien jaar weer op de buis, nu als dj. In het nog niet eerder vertoonde filmpje stond Loeki, met koptelefoon om de nek, achter een dj-booth en werd hij aangekondigd als 'the king of reggeaton'. Het filmpje is een bedankje voor de petitie om Loeki terug te halen, die in twee dagen meer dan 20.000 keer is ondertekend.

"Dit lag inderdaad al jaren op de plank"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Over een maand komt STER terug op Loeki-petitie

De leeuw heeft woensdagavond ook de beroemde zin "Asjemenou" uitgesproken. De onhandige Loeki viel tijdens het draaien om, waarop iemand uit het publiek 'asjemenou!' riep. Daarop herhaalde Loeki zijn iconische oneliner en draaide hij verder. Het feestje barstte los in de zaal. Het filmpje sloot af met de volgende tekst: "Loeki en Ster bedanken alle Loeki-fans van de petitie 'breng Loeki terug".

"Voor de 'asjemenou' van Loeki werd oud audio-materiaal van Joop Geesink gebruikt, de bedenker van Loeki en diegene die de stem van Loeki vroeger insprak. Het filmpje zelf is helemaal nieuw, waarbij gebruik is gemaakt van de oude pop en digitale beelden. Het is geproduceerd onder leiding van Louise Geesink, de dochter van Joop Geesink." aldus de STER, de stichting die zorg draagt voor de reclames bij de publieke omroep. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Radio 2-dj's op foto met Loeki de Leeuw

Op social media werd het filmpje positief ontvangen en zelfs al uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Loekie. Toch was er ook kritiek het zou namelijk gaan om oud filmpje. In 2016 verscheen Loeki ook als dj ter promotie van het eenmalig uitgebracht tijdschrift van de reclameleeuw. Echter is deze enkel op internet gepubliceerd en nooit op televisie verschenen. 

Een woordvoerster van STER laat weten dat het inderdaad om een oud filmpje ging. "Het is ruim twee jaar geleden gemaakt maar nooit op tv uitgezonden. Dit is nu wel gebeurd, dat is in onze ogen een noviteit. (...) Het maken van een compleet nieuw filmpje kost wegens de ingewikkelde animaties erg veel tijd. Nadat een paar dagen geleden een actie werd gestart voor Loeki's terugkeer, was er onvoldoende tijd om met honderd procent nieuw materiaal te komen. Dus ja, dit lag inderdaad al jaren op de plank.” Het filmpje is wel wat aangepast om hem geschikt te maken voor televisie. 

Het filmpje werd in het STER-blok vóór het Journaal van 20.00 uur op NPO 1 uitgezonden. Van een verdere terugkeer van Loeki op de buis is vooralsnog geen sprake.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Radio 2-dj's op foto met Loeki de Leeuw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!