Doneeractie Per Seconde Wijzer levert niet 7550 maar 3775 euro op

31 januari 2019 20:15

De doneeractie voor de onfortuinlijke finalist van Per Seconde Wijzer heeft 3.775 euro opgebracht. Een week na de uitzending van Per Seconde Wijzer, waarin sportkenner Jeroen Meerwijk in het finalespel een vraag over artiesten in plaats van sport kreeg voorgeschoteld, kreeg hij de opbrengst uitgereikt van de crowdfundingsactie.

"Ik vind het geweldig dat het is opgehaald"

Meerwijk speelde mee in de categorie sport, maar moest in een vraag negen artiesten benoemen die in het verleden hebben opgetreden in de rust van de Super Bowl in de Verenigde Staten. Veel kijkers oordeelden dat het ging om een muziekvraag in plaats van een sportvraag. De finalist liep daardoor 7550 euro aan prijzengeld mis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Per Seconde Wijzer spuwen gal over oneerlijke vraag

De doneeractie was opgezet door de presentatoren Jan Versteegh en Albert Verlinde van het tv-programma 6 Inside. Donderdag kreeg Jeroen het opgehaalde bedrag overhandigd. "Ik vind het geweldig dat het is opgehaald. Ik ben er superblij mee natuurlijk. Ik ben er ook heel dankbaar voor", zei Jeroen. Hij gaat het geld gebruiken voor een trip naar een sportevenement en het inrichten van de tuin van zijn nieuwbouwhuis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!