Beeld © MAX / Roland J. Reinders

Maroeska Metz weet het zeker: Omroep Max maakte haar expres betweterig en onaardig

2 februari 2019 09:15

Een dag voor de finale van Heel Holland Bakt klapt deelneemster Maroeska Metz (60) uit de school. Omroep Max heeft haar expres als een onsympathiek kandidaat neergezet, zegt ze in Het Parool.

Maroeska vertelt eerlijk aan de krant dat meedoen aan de kijkcijferhit bepaald niet plezierig voor haar is geweest. Vanaf de eerste aflevering kreeg ze bakken met kritiek over zich heen van kijkers. Ze zou niet sympathiek zijn. En durfde ze als professional die aan catering doet en een kookboek heeft geschreven mee te doen? Een oneerlijk strijd voor de andere deelnemers die wel amateurs zijn, was een veelgehoorde klacht.

'Je speelt vals in Heel Holland Bakt'

De vrouw uit Wormerveer spreekt van een heksenjacht. "Als ik dit had geweten, had ik oprecht mijn best gedaan niet drie keer achter elkaar meesterbakker (winnaar van een aflevering, red.) te worden."

Baldadige kijkers veranderden haar bedrijfsprofiel op Google Maps en noemden haar zaak 'Ho ho ho Maroeska Metz BV', met de tekst 'Je speelt vals in Heel Holland Bakt'. Het heeft weken geduurd om dat door Google te laten veranderen, vertelt Maroeska. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cas en tolk Wieke over Heel Holland Bakt: 'Iets bijzonders ontstaan tussen ons'

'Het ging om mooie taarten maken, dacht ik' 

Ze snapt sommige reacties wel; ze kwam in de uitzendingen inderdaad niet sympathiek over. De schuld van Omroep Max, zegt Maroeska in Het Parool. 

"Ik herkende mezelf totaal niet. De eerste aflevering ging ik nog gezellig met mijn gezin kijken, maar daarna niet meer. Ik had iedere zondag weer een knoop in mijn maag, want je weet niet wat ze ervan hebben gemaakt. Dat verwijt ik Omroep Max. Maar ik vind vooral dat ik naïef ben geweest. Ik heb me totaal gegeven, heb alles opzijgezet om mooie taarten te maken - ik dacht dat het programma daarover ging."   

Omroep Max ontkent dat het programma deel­nemers bewust negatief in beeld brengt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!