Maroeska Beeld © Roland J. Reinders

HHB-Maroeska kan op zondag weer relaxed tv kijken

5 februari 2019 09:38

Heel Holland Bakt finaliste Maroeska kreeg de afgelopen weken een golf van kritiek over zich heen. Bij Eva Jinek gisteravond vertelde de bakvrouw gisteravond haar kant van het verhaal.

"Ik ben zo blij dat het afgelopen is, nu kan ik zondag weer relaxed tv kijken"

Maroeska zat na de opnameperiode van Heel Holland Bakt met smart te wachten op de eerste uitzending van het programma. Maar haar blije gevoel ging al snel over in verbazing. "Ze hebben mij neergezet als een soort betweterig iemand", vertelde de finaliste aan de tafel van Jinek. De golf van kritiek die vervolgens via Twitter over haar heen kwam, trok ze zich zeer persoonlijk aan. "Het is een soort heksenjacht. Zelfs mijn bedrijfsaccount werd gehackt. Het ging extreem ver." Vanaf dat moment was Maroeska iedere zondag zenuwachtig voor wat ze te zien ging krijgen. "Ik werd er doodnerveus van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB-Maroeska: 'Ik trek me niet zoveel aan van alle kritiek'

En de kritiek was niet mals. Boze kijkers noemde haar een oplichter, omdat ze al een eigen kookboek op haar cv had staan. "Iedereen kan een kookboek schrijven", zei Maroeska. Ook zou ze haar eigen cateringbedrijf hebben. "Ik ben ontwerper van meubelen, lampen en juwelen en ik kook heel vaak. Ook af en toe voor groepen." "Een catering zou het dus niet genoemd kunnen worden", merkte Jinek op.

Verschillende talkshows benaderden Maroeska tijdens HHB om haar kant van het verhaal te vertellen. Omroep Max weigerde dit resoluut. "Het zou wel prettig geweest zijn als ze mij ook een beetje op een andere manier hadden kunnen belichten", aldus de bakkersfinaliste.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heel Holland Bakt-Maroeska boos op omroep MAX

Maroeska was niet teleurgesteld dat ze de bakwedstrijd verloren heeft. "Ik heb al mijn dingen kunnen maken die ik wilde en ik ben er een bakker 2.0 van geworden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!