Beeld © Netflix

Klaar met de serie You? Hier nog meer kijkplezier

06 februari 2019 17:30

Heb jij de Netflix-thriller You in één ruk uitgekeken? Dan zijn deze acht pareltjes van series misschien ook wel iets voor jou!

1. Dexter

In de populaire Amerikaanse televisieserie krijgen we een kijkje in het leven van forensisch onderzoeker Dexter Morgan, gespeeld door acteur Michael C. Hall. Hij lijkt een doodnormaal leven te hebben, maar weet zijn collega's van de politie in Miami allemaal om de tuin te leiden. Hij is namelijk een seriemoordenaar!

Maar er zit een addertje onder het gras, hij vermoordt alleen de mensen die het 'verdienen'. Hierdoor is hij continue op zoek naar een balans tussen zijn drang om te moorden en het leiden van een normaal leven. De serie kwam in 2013 na acht seizoenen ten einde.

2. Pretty Little Liars

In de geliefde serie Pretty Little Liars, gebaseerd op de boekenreeks van Sara Shepard, maakt de mysterieuze 'A' een groep vrienden het leven zuur. 'A' weet dingen die niemand anders van de meiden weet en chanteert ze daar mee. Tot overmaat van ramp beschuldigt hij hen ook nog van moord. Lukt het de vriendinnen samen te werken en uit te zoeken wie de geheimzinnige stalker is?

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Netflix komt na La Casa de Papel met nóg vijf Spaanse series

3. Gossip Girl

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die alles doen wat verboden is in de Upper East Side in New York. Maar terwijl ze zich bezighouden met levensbedreigende vragen, zoals wie heeft het meeste geld, wie is de Queen B van Constance en wie doet het met wie, legt de geheimzinnige Gossip Grappig op internet alles vast wat de tieners meemaken. Leuk feitje: ook You-acteur Penn Badgley heeft een van de hoofdrollen in de serie.

4. How To Get Away With Murder

How to Get Away with Murder gaat over het leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de Universiteit van Middleton in Philadelphia. Alleen de beste studenten krijgen toegang tot een geselecteerd clubje die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Een droom die uitkomt voor haar leerlingen, maar dan wordt een van hen betrokken bij een moordcomplot.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Spin-off Pretty Little Liars dit voorjaar te zien

5. Luther

In de Britse psychologische politieserie speelt Idris Elba de hoofdrol van John Luther, een detective die werkt voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit. Hij leeft voor zijn werk, maar dat levert hem ook een heleboel vijanden op... Interesse? De eerste vier seizoenen vind je nu op Netflix!

6. Parfum

De serie opent met een zangeres die op een brute wijze vermoord is. Tot ieders verbazing blijken haar geurklieren uit haar lichaam te zijn verwijderd. Wie is in staat zoiets te doen?

De van oorsprong Duitse serie is gebaseerd op de bestseller van Patrick Süskind. Eerder werd er ook al een film gemaakt, maar deze speelde zich af in het Parijs van de achttiende eeuw.

7. Dr. Foster

De vijfdelige-serie gaat over dr. Gemma Foster die ervan overtuigd is dat haar man een affaire heeft. Op zoek naar bewijs ontrafelt het een na het andere... Good to know: de verhaallijn is geïnspireerd op de oude mythe Medea. Het verhaal gaat dat een verongelijkte vrouw de nieuwe bruid van haar man zou hebben vergiftigt en vermoord. In 2017 was de laatste aflevering van de serie te zien.

8. The Fall

De Britse televisieserie is niet alleen mega spannend, maar ook nog eens een lust voor het oog. Fifthy Shades-acteur Jamie Dornan heeft namelijk een van de hoofdroller. De serie volgt detective Stella Gibson die in Belfast op zoek gaat naar een seriemoordenaar gespeeld door hottie Jamie Dornan. Het wordt een bijzonder kat-en-muisspel met een bijzondere wending.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kijktip: De Italiaanse varirant op Gossip Girl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!