Beeld © Instagram: @Biancavoomvoom

Steenrijk, Straatarm zorgt voor gemengde reacties bij kijkers

07 februari 2019 13:59

In de meest recente aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm zagen we Bianca en vader Ruud die ruilden met de familie Van der Laan. Terwijl de familie samen met hun kinderen een week verbleven in Spanje en een budget hadden van 2000 euro, moesten vader en dochter zien rond te komen van 85 euro. Op social media wordt wisselend gereageerd op de aflevering.

"Dit is ons paleisje"

Allereerst maken we kennis Bianca en haar vader Ruud. De twee wonen in Tormelinos waar Bianca een eigen café heeft genaamd Voom, Voom. Oplettende kijkers herkennen dit feestcafé als die van Michael van der Plas. Bianca was namelijk de zakenpartner van de ex-man van Barbie. De blondine legt uit groot fan te zijn van “mooie tasjes”, de merken Louis Vuitton en Gucci zijn dan ook ruim aanwezig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers lopen weg met moeders in Steenrijk, Straatarm

In Nederland maken we ondertussen kennis met de familie van der Laan bestaande uit Nathalie, Marc en hun twee kinderen. Zij zitten momenteel in de schuldsanering en wonen sinds kort, na lange tijd in een flat te hebben gewoond, in een sociale huurwoning. “We hebben een tuin, kelder en zolder. Dit is ons paleisje” aldus Nathalie. Er moet nog veel aan het huis gebeuren, maar door de financiële situatie is dit niet mogelijk. 

Beide gezinnen hebben een heftig verhaal dat ze meedragen. De moeder van Bianca leed aan een depressie en pleegde uiteindelijk zelfmoord toen Bianca 22 jaar was. Ook bij de familie Van der Laan is er een groot gemis. De vader van Nathalie verdween in 2007 en werd uiteindelijk vermoord aangetroffen. Deze ingrijpende gebeurtenis zorgde ervoor dat de familie in een schuldsanering belandde. Momenteel vinden ze troost bij een praatgroep voor lotgenoten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers geëmotioneerd door aflevering Steenrijk, Straatarm

Er zijn veel verschillen te zien tussen de uitgaves van de twee families. Terwijl familie Van der Laan elke euro omdraait om eindelijk nieuwe schoenen voor de kinderen en zichzelf te kopen en ervoor kiest om dit mooie moment vast te leggen met een fotoshoot, kiest Bianca ervoor om drank in te slaan en een feest te geven voor familie en vrienden. Op social media wordt hier nogal wisselend op gereageerd. Vooral het feestje van Bianca kan op wat kritiek rekenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank en Rogier laten hun krachten zien in Paleis voor een Prikkie

Steenrijk, Straatarm zie je elke woensdag op SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!