Beeld © RTL/Uitstel van Executie

Ontroerende Uitstel van Executie-actie levert duizenden euro's op

07 februari 2019 15:18

Myriam van de Lagemaat wist de kijkers afgelopen dinsdag te ontroeren in het hulpprogramma Uitstel van Executie. In 2017 verloor de Gelderlandse haar echtgenoot, wat zorgde voor grote financiële problemen. Daarom is er voor haar nu een crowdfundingsactie gestart.

In het RTL-programma Uitstel van Executie proberen Martijn Krabbé en zijn team de financiële problemen van mensen op te lossen. Afgelopen dinsdag ging Martijn langs bij Myriam van de Lagemaat. Myriam's man pleegde zelfmoord, waardoor de verzekering niet werd uitbetaald en zij achterbleef met een enorme bedrijfsschuld. Daar kwam ook de belasting en een restschuld op haar huis bij kijken. Hierdoor komt Myriam uit op een schuld van in totaal 75 duizend euro. Helaas was het voor het programma onmogelijk om door middel van een make-over en mentale steun haar schuld te doen verdwijnen. Daarom nemen de kijkers het nu in eigen hand en zijn een crowdfundingsactie gestart. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emotionele Uitstel van Executie zorgt voor veel ophef bij kijkers

Dagmar Driessen, dorpsgenote van Myriam, besloot de inzamelingsactie op te zetten voor haar vriendin. Geen gek idee, en veel mensen hebben hun bijdrage al geleverd. Zowel de uitzending als aandacht van andere media hebben ertoe geleid dat er al bijna 400 donaties zijn gedaan. Inmiddels is er al 11.032,00 euro binnengehaald. Het doel is om uiteindelijk het totaalbedrag van 75 duizend euro te bereiken. Met de crowdfundingsactie hoopt Dagmar dat Myriam zonder schulden verder kan leven met haar dochters. 

De aflevering met Myriam bekijk je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!