Bond tegen vloeken bezorgd om De Luizenmoeder

07 februari 2019 18:13

De Bond tegen vloeken heeft bezwaren tegen bepaald taalgebruik in de tv-serie De Luizenmoeder. Dat zegt de club in een open brief aan de omroep AVROTROS.

"Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren"

"In de eerste beelden van seizoen twee van De Luizenmoeder wordt de naam van Jezus namelijk meerdere keren op een vernederende en respectloze toon genoemd. Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren", schrijft de bond.

"Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als de naam van de persoon waar u zielsveel van houdt, degene die u altijd kan vertrouwen, of degene die er altijd voor u is, lacherig en met een sarcastische toon in het openbaar wordt vernederd? Veel christenen zien Jezus als hun redder, bevrijder, hun levensdoel en hun God."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nieuwe beelden van tweede seizoen De Luizenmoeder

De bond heeft verder wel waardering voor De Luizenmoeder: "Het concept is goed en het is een leuke hilarische serie."

Geen censuur vooraf

AVROTROS laat weten dat er aan de tweede reeks niets meer kan worden veranderd, omdat die al is opgenomen. De omroep denkt bovendien dat de klagers er anders over zullen denken als het reeds vrijgegeven fragmentje in zijn context wordt gezien. Verder regeren de 'wetten van de satire' en wil de omroep geen censuur vooraf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de cast van het nieuwe seizoen De Luizenmoeder

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!