Beeld © ANP

Twan Huys reageert op indringer-incident

08 februari 2019 13:59

De uitzending van RTL Late Night werd gisteravond bruut verstoord door een man die op presentator Twan Huys afstormde. De man werd snel overmeesterd en de live-uitzending kon worden hervat. Vandaag is er door RTL en Blue Circle, de productiemaatschappij achter Late Night, aangifte gedaan tegen de jongen. "Anders geef je een signaal af dat dit zomaar kan."

"Gelukkig had niemand er last van"

Aan RTL Boulevard vertelt Twan wat er precies gebeurde: “We waren uit de commercial break en Fernando Halman was net begonnen aan zijn reguliere rubriek. Toen zag ik in mijn linker ooghoek dat er iemand vanaf de tribune op mij af kwam stormen. Ik kon wel gelijk zien dat het ging om een prankster en nam het niet heel serieus. Hij kwam wel dichtbij me in de buurt, maar de beveiliging zat er meteen op en die handelde onwijs adequaat. Die hebben hem vastgegrepen. De man kon nog wel een briefje naar mij toe gooien. Aanvankelijk was de tekst onleesbaar, maar ik begreep later wat het was." 

Op het briefje stond de tekst 'Subscribe to PewDiePie', een grote internationale YouTuber. De man werd uiteindelijk door de politie gearresteerd en het programma kon gelukkig gewoon verder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL doet aangifte wegens verstoren Late Night

De Late Night-presentator kon gelukkig zelf direct de situatie goed inschatten. Twan was in 2015 aanwezig in het NOS gebouw toen Tarik Z. het pand binnendrong met een, bleek achteraf nep-wapen. Dat was voor hem veel ingrijpender dan dit incident. “Bij deze jongen kreeg ik niet de indruk dat hij kwaad in de zin had, het zag er op tv akeliger uit dan het was.” 

De zender heeft aangifte gedaan wegens lokaalvredebreuk, het binnendringen en niet willen verlaten van een bepaalde locatie die voor een openbare dienst wordt gebruikt. “De politie adviseerde ons om dit te doen. Vooral om in de toekomst soortgelijke situaties tegen te houden, is het goed om dit wel serieus te nemen. Het is niet alleen huisvredebreuk, maar je weet ook niet wat er, mocht je er niks mee doen, de volgende keer kan gebeuren. Anders geef je een signaal af dat dit zomaar kan. Dit keer was het een prankster maar het kan ook serieus zijn, dat wil je voorkomen”, aldus de presentator. “Je wilt een mooi programma maken en dat kan niet als mensen je programma verstoren.” Twan had het erger gevonden als de jongen in kwestie tijdens een serieus gesprek binnen was komen rennen. “Stel je voor dat je in een emotioneel gesprek zit en iemand doet dan zoiets. Dat kan natuurlijk niet.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man verstoort uitzending RTL Late Night

De politie van Amsterdam laat aan RTL Boulevard het volgende weten: "De verdachte die gisterenavond in de studio van RTL Late Night werd aangehouden, is inmiddels vrijgelaten. Hij blijft verdachte in het onderzoek."

Vlak na het incident maakte de presentator zich meer zorgen om het aanwezige publiek. “Ik heb direct in de uitzending gevraagd 'gaat het met jullie?' Dat was gelukkig allemaal prima en ook na de uitzending hebben we aan de betrokkenen gevraagd hoe het met ze ging en gelukkig had niemand er last van.” 

De verstoring had geen invloed op de rest van de uitzending en zal ook vanavond weer op normale wijze worden uitgezonden, al zij het met een feestelijk tintje. Dan is het namelijk alweer de 100ste uitzending van RTL Late Night met Twan Huys. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!