Beeld © AVROTROS/Elvin Boer

Juf Ank flikt het weer in De Luizenmoeder seizoen 2

11 februari 2019 14:44

De hitserie De Luizenmoeder was gisteravond direct de kijkcijferknaller van de zondag. En hoewel er wat vertrouwde grappen in zaten, konden we ook genieten van een hoop nieuwe, inmiddels al legendarische, fragmenten.

"Dag, dag, dag, ouders van groep vier!"

De Luizenmoeder is na een lang jaar eindelijk terug en de makers hebben ingezet op de bekende weg van het programma. Zo konden we er natuurlijk op wachten dat Juf Ank met een nieuw nummer zou komen voor haar leerlingen.  Het succes van vorige seizoen had natuurlijk veel te maken met het 'Hallo allemaal'-liedje, dit jaar is er een nieuwe versie gemaakt "Dag, dag, dag, ouders van groep vier! Een hele fijne dag en boordevol plezier. We hoeven niet te zwaaien, dat deed je in groep driehieeee. Dus ouders nu omdraaien. Dat noem ik empathie", zong onze favoriete juf voor de klas. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Record voor Luizenmoeder: bijna 4 miljoen kijkers

Een luizenmoeder kenden we natuurlijk al, maar sinds gister kennen we nu ook de term 'curlingouder'. Dit is een ouder die alle obstakels in het leven voor zijn of haar kind uit de weg wil bezemen. Wederom is het Juf Ank die de eer kreeg om dit woord te introduceren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat fijn dat je er bent: Tweede seizoen De Luizenmoeder begint

Wat dit jaar echt nieuw is, is de toevoeging van een moslimgezin aan de keurige basisschool De Klimop. Amir en Esma brengen zoontje Achmed voor het eerst naar school en Juf Ank heeft de hele zomer geoefend met de naam, al kost het haar nog altijd behoorlijk wat moeite. Voor andere ouders is deze toevoeging van diversiteit ook nog even wennen. Het leidt tot hilarische en soms ook pijnlijke televisie. Met als hoogtepunt Karel die bovenop de vader van Achmed duikt, omdat hij bang is dat hij iets verdachts onder zijn lange en ruime kleding heeft. Kortom, dit seizoen belooft weer genoeg. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!