Beeld © ANP

Dan Fogler's droom komt uit met rol in Walking Dead

12 februari 2019 09:58

De vele fans hebben er even op moeten wachten, maar dinsdagavond gaat The Walking Dead op FOX verder met het tweede deel van het negende seizoen. Een van de acteurs die voor het eerst zijn opwachting maakte in het eerste deel van het negende seizoen was Dan Fogler - tevens bekend van zijn rol als de goedlachse, ietwat stuntelige bakker Jacob uit de Fantastic Beasts-films.

"Ik kan het nog steeds amper geloven. Luke is een droom die werkelijkheid wordt"

De 42-jarige Dan Fogler vertolkt in The Walking Dead de rol van Luke, een immer opgetogen muziekleraar en buitenbeentje. "Hij is een aparte vogel", zegt Dan tegen BuzzE. ‘’Wat dat betreft is het gek dat hij het zo lang heeft overleefd. Het is zijn optimisme, denk ik. Zijn goede vibes hebben een groep aangetrokken die bij hem bleef."

Optimisme is mooi, maar wat heb je eraan in een wereld vol zombies? Veel, meent Dan. "Hij herinnert ons aan waar we voor leven: kunst en cultuur", zegt de Amerikaanse acteur over zijn personage. "Luke representeert hoop. Hoop op vrede, de hoop dat mensen goed met elkaar overweg kunnen. Dat is heel belangrijk in het leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Michonne' stopt met The Walking Dead

The Walking Dead is zich in het negende seizoen opnieuw aan het uitvinden. Tweemaal wordt er een sprong in de tijd gemaakt. Eerst anderhalf jaar vooruit, daarna zes jaar. Daarbij komt dat acteur Andrew Lincoln, het gezicht van de serie, afscheid heeft genomen.

Er dient zich bovendien een nieuwe groep figuren aan, die de personages van The Walking Dead flink op de proef stelt: de whisperers. Zij vermommen zich als zombies en beheersen de levende doden als manipulatieve poppenspelers. "Ze jagen me de stuipen op het lijf", zegt Dan. "Ze hebben iets van Hannibal Lecter."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Walking Dead was de populairste tv-serie van 2018'

De serie mag zich dan vernieuwen, toch stapt Dan in bij een al lopend verhaal. "Ik hoopte dat ik goed met iedereen zou kunnen opschieten", zegt hij daarover. "We hebben geweldige schrijvers, en werden al snel een soort familie." De druk die bij zo’n grote rol komt kijken, neemt de acteur voor lief. "Dat hoort erbij als je jezelf blootgeeft. Je hoopt altijd dat mensen het leuk vinden."

Dan is in ieder geval dolblij met zijn rol in The Walking Dead. "Het is raar, man", antwoordt hij op de vraag hoe het is om na de Fantastic Beasts-films, nu in zo’n grote serie te acteren. "Ik kan het nog steeds amper geloven. Luke is een droom die werkelijkheid wordt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!