Beeld © RTL/RTL Boulevard

Kijk hier de RTL Boulevard special: De Holleeder Tape

13 februari 2019 12:00

RTL 4 heeft gisteravond vanavond een 90 minuten durende special uitgezonden, gemaakt door RTL Boulevard in samenwerking met Peter R. de Vries. Centraal staat de beruchte Holleeder Tape die in het bezit is van de misdaadverslaggever. De special is ook live te bekijken via onze site en de RTL Boulevard app.

Peter R. de Vries hield in april 2011 een telefoongesprek met Willem Holleeder op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. In de special zullen Peter R. de Vries en John van den Heuvel de inhoud van de tape uitvoerig bespreken. Beide misdaadverslaggevers zijn van mening dat deze tape van groot belang is in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocaat van Dino Soerel, en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament. Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten plaatsen statement over Holleedertape De Vries

Hij herhaalt regelmatig dat hij bang is voor hogere machten. “Soms moet je je plek weten.” Opvallend is dat Holleeder vertelt dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf, de doodgeschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel. 

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!