Beeld © ANP

Rick Brandsteder: 'Temptation gaat tegen mijn principes in'

14 februari 2019 09:35

Rick Brandsteder geeft toe dat Temptation Island eigenlijk tegen zijn principes ingaat. Als het programma alleen maar om het genieten van ellende zou draaien, zou het hem te ver gaan, zo laat de presentator van de show weten aan De Telegraaf.

"Zij doen dit vrijwillig, houd ik mezelf dan maar voor"

"De koppels melden zichzelf aan om op deze manier hun relatie te testen. Zij doen dit vrijwillig, houd ik mezelf dan maar voor. En als ze het verknallen, dan hebben we ze ook geholpen: deze persoon is het niet voor jou.” Omdat hij af en toe een schouder om op te huilen of een luisterend oor is voor de deelnemers, voelt Rick zich soms net de tv-psycholoog Dr. Phil. Maar hij waakt er overigens wel voor om zich niet te mengen in het het drama. "Ze weten zelf wel als ze zitten te liegen, de beelden spreken voor zich.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier knappen de Temptation Island verleidsters op af

Hoewel het programma een relatietest is waarbij koppels uit elkaar worden gehaald en worden omringd door verleiders, is Rick niet sceptischer over de liefde. "Als je het zeker weet, weet je het zeker. Veel van de deelnemers zijn nog jong en hebben niet zoveel meegemaakt. Je moet goed je keuze kunnen bepalen. Veel mensen binden zich zonder dat dat serieus ergens op is gebaseerd. Het gaat meer om buitenkant dan om binnenkant. Alles moet maar sneller, mooier en perfecter. We vergeten soms waar het allemaal om draait. Los van het programma: dat is ook de tijd waarin we leven.”

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is vanaf donderdag om 20.30 uur op RTL 5 te zien. Bij video-on-demanddienst Videoland kan een week vooruit worden gekeken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!