Beeld © AVROTROS

Dit zijn de beste hints over Wie is de Mol?

16 februari 2019 12:48

Wie is de Mol is een wirwar aan hints en speculaties. De nieuwe aflevering van vanavond belooft dan ook "de spannendste executie ooit" te worden, aldus Jamie. Tijd voor een overzicht van de hoogtepunten.

Op dit moment zitten Jamie, Sarah, Rick Paul, Sinan, Merel en Nielson nog in het spel. Voor de kijker is het wekelijks uitkijken naar de ontknoping van de aflevering en nieuwe hints over wie de mol is. In de vorige aflevering ging niemand naar huis, maar deze week schijnt een bijzondere executie te bevatten. Het voorproefje van het programma beloofde in ieder geval al heel wat. Jamie zit er in ieder geval niet rustig bij, dat is duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-executie aankomende zaterdag is 'aller-spannendste ooit'

De speculatie van het moment is dat Sarah in de vorige aflevering er eigenlijk uit had moeten vliegen. Hier viel namelijk niemand af, omdat ze de opdracht helemaal goed hadden uitgevoerd. Dat betekende dat niemand zijn scherm hoefde te zien en iedereen automatisch door ging. De teaser voor de aflevering van deze week bevat beelden van een opdracht waarin Sinan weer niet te zien is. Nu heeft hij er een handje van om niet mee te kunnen doen aan opdrachten, dus wellicht is dat de reden. 

De grootste hint zal deze week verschijnen, als de theorie van de Molloten klopt. Iedere opdracht heeft namelijk een naam en als je de eerste letter van al die namen achter elkaar zet, staat er 'MOL IS'. Het valt dus te verwachten dat er een voorletter van een van de kandidaten deze week tevoorschijn komt. Het programma zit slim in elkaar, dus naar alle waarschijnlijkheid is deze hint hen ook opgevallen en hebben ze het nu aangepast. 

In het voorfilmpje, waarin alle kandidaten worden geïntroduceerd, zie je elke aflevering een man een L door een meer trekken, oftewel Mer-L. En laat dat net de voornaam zijn van één van de kandidaten: Merel Westrik. 

Er is ook een WIDM-app, waarin fanatieke kijkers punten inzetten op de kandidaat die ze verdenken. De app crasht bijna wekelijks omdat er zoveel mensen op zitten. Voorgaande jaren was dit ook al het geval en werd bekendgemaakt dat er destijds al een half miljoen mensen de app hadden gedownload. Hierop doen gebruikers dus hun beste inschatting van wie de mol is. De meest populaire dit jaar is Rick Paul. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter gaat los op WIDM-kandidaat Sinan

Nog niets is verloren, er zitten op het moment nog zes kandidaten in het spel. Bovendien zijn er 'aanwijzingen' die leiden naar iedere kandidaat. Het is dus nog onduidelijk wie het nou echt is. Misschien dat daar vanavond om 20:30 uur verandering in komt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!