Beeld © AVROTROS

Deze hints wijzen erop dat Sarah de Mol is

18 februari 2019 10:41

Na de aflevering van afgelopen zaterdag lijkt het nu zeker dat Sarah de Mol is. Haar onhandigheid, centrale rol bij de opdrachten en haar inzet op de verkeerde kandidaten verklappen dat het eigenlijk niet anders kan. Per kandidaat gaan wij langs waarom zij de Mol zijn. Dit keer: Sarah's hints die vertellen dat zij de Mol is.

Sarah Chronis gaat sinds het begin van het programma een beetje under the radar, maar als je alles bij elkaar optelt, zou zij de Mol moeten zijn. Hier zijn de hints die erop wijzen dat zij er dit jaar met de beroemde titel vandoor gaat. 

1. De sleutelpositie

In veel opdrachten heeft Sarah een belangrijke positie. Hiermee kan ze altijd invloed uitoefenen op hoe goed een opdracht wordt uitgevoerd. Haar dyslectie, onvermogen om te kunnen hoofdrekenen, de oranje bananentrossen die ze liet liggen en de duizend euro die ze bij de bakjes-opdracht verloor, zijn maar een paar voorbeelden van haar Mol-kracht binnen de opdrachten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM opent deuren voor Jamie Trenité

2. Duizend euro 

Tijdens de opdracht met de bakjes mocht Sarah als laatste kiezen uit de enveloppen. Als Mol weet je natuurlijk wat er nog over is en zo kon zij een goede positie innemen binnen de groep. De schok van de duizend euro die er al uitging door Sinan en de twee rode schermen van Merel zorgden ervoor dat de aandacht bij Sarah werd weggehaald. En dus gingen alle pijlen op Sinan en Merel. De Mol is op de hoogte van het spel, de volgorde van de enveloppen en wat er dus is overgebleven. Het was dus onvermijdelijk dat er twee rode schermen zouden komen en dat er geld uit de pot ging. 

3. Dyslectie 

Bij de taxi-opdracht had Sarah een centrale rol, ook al gaf ze gelijk al toe dyslectisch te zijn. Dat is nogal onhandig als je een taalopdracht aan het doen bent. Hier kwam een beetje kritiek op, aangezien Nielson een "taalwonder" zou zijn volgens Rick Paul. Maar Sarah trok zich hier niets van aan en bevond zich alsnog bovenop de toren om iedereen aan te sturen. 

De actrice vertelde bij de geldkisten-opdrachten van afgelopen zondag dat ze óók niet kon rekenen, maar ze had wel een centrale rol in het midden van het spel. Rick Paul had alles perfect uitgerekend en bedacht, maar Sarah "snapte er niets van." In het midden van het spel kun je de meeste invloed uitoefenen, dus is het handig voor de Mol om daar te staan. 

4. Foto-opdracht

Tijdens de foto-opdracht zei Sarah "jullie hebben 1000 euro gewonnen!" Dat is gek als je onderdeel uitmaakt van een team en zelf ook voor het geld zou moeten spelen. Hiermee lijkt ze te wijzen op het feit dat het voor haar niet bevorderlijk is als er nog meer geld in de pot komt. Verder gaat het Mollen wel goed. Presentator Rick onthulde in de afgelopen aflevering dat er al 25 duizend euro in de pot had kunnen zitten, maar slechts achtduizend zit er nu in. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maar liefst twee kandidaten moesten Wie is de Mol? verlaten

5. Bananen-opdracht

Bij de bananen-opdracht had Sarah wederom een belangrijke rol, bleek achteraf. Zij stond namelijk op het oranje station en hier bleek al het geld te liggen. Tijdens de opdracht wisten we dit nog niet, maar Sarah heeft bewust niet alle oranje trossen bij haar station neergezet. Nielson en Jamie gaven haar en Merel twee oranje trossen en die lieten ze liggen om eerst de blauwe op hun plek te krijgen. Bovendien ging Sarah aan het begin van de opdracht op zoek naar de 'zwarte vrijstelling' tussen de trossen. Dit zou een goed excuus richting de kijker zijn geweest 'waarom ze zo tussen de trossen rommelde, maar ondertussen stiekem het geld eruit jatte. 

6. De "aller spannendste executie ooit"

Zoals de fanatieke kijker weet, zijn er twee mensen afgevallen bij de laatste aflevering. Rick Paul en Jamie moesten afscheid nemen in wat Jamie "de aller spannendste executie ooit" noemde. Toch leek dat voor Sarah niet zo te zijn. Haar reactie was niet overtuigend voor kijkers. Ze leek het minst aangedaan van alle kandidaten, maar ging heel overdreven Merel troosten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter gaat los op WIDM-kandidaat Sinan

7. Weinig geld

Sarah heeft na de vorige aflevering, waarin ze geld verloor, ook het minste geld in de pot gebracht onder alle kandidaten. Merel en Nielson staan bovenaan op dit moment. De min duizend van afgelopen weekend heeft ervoor gezorgd dat Sarah helemaal onderaan staat. 

Hoewel het niet zeker is wie de Mol is, is het wel mogelijk om mensen weg te strepen. Merel is enorm fanatiek en huilde bij het afscheid van Jamie, wat niet karakteristiek is voor een Mol. Die weet namelijk al wie eruit vliegt en zou dus niet zo spontaan reageren. Bovendien is zij geen actrice. Sinan staat dit seizoen bekend om zijn luiheid. Hij deed niet mee aan bepaalde opdrachten, zoals de zipline-opdracht en de waterval-opdracht. Het zou tot een saaie Mol maken, iets wat het programma niet zou willen. 

Nielson speelt het spel heel slim. Hij jatte een joker van Evelien om zijn eigen positie tijdens de test te versterken. Daarnaast gaf hij een joker aan Rick Paul, zodat zijn bondgenoot in de race bleef. Hiermee dachten ze Sarah te slim af te zijn en wilden ze haar enkel gebruiken voor informatie en hun eigen gewin, maar niets bleek minder waar. Rick Paul vloog eruit, samen met Jamie. De top vier van Wie is de Mol 2019 is nu Sinan, Merel, Nielson en de enige logische keuze voor de Mol op dit moment, Sarah. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!