Beeld © Netflix

Wat te kijken nu Marvel van Netflix verdwijnt

19 februari 2019 20:38

Disney wil haar beroemde Marvel-series terug hebben van Netflix, en om dit verlies te compenseren hebben we een lijstje samengesteld van goede vervangers.

Na Daredevil, Iron Fist en Luke Cage is het nu de beurt aan Jessica Jones en The Punisher. Netflix stopt namelijk de samenwerking met superheldenfranchise Marvel. De series krijgen geen vervolg op het platform. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen bij Disney, het moederbedrijf van Marvel. Hier komt namelijk een eigen streaming platform van binnen de komende jaren. Daarom is het tijd om andere opties te ontdekken. 

1. Doom Patrol

Deze Amerikaanse webserie is sinds deze maand online te bewonderen. Superhelden als Robotman, Negative Man, Elasti-Woman, Crazy Jane en Cyborg vormen de Doom Patrol in de serie die zich afspeelt in het DC-universum. De serie is een spin-off van de populaire Titans en speelt zich af waar deze serie ophield. Dr. Niles Caulder lijdt het team in hun missie om de bovennatuurlijke superschurk Mr. Nobody te stoppen voor hij de wereld overneemt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix stopt samenwerking met Marvel

2. Umbrella Academy

In de Umbrella-wereld werden 43 kinderen op wonderlijke wijze geboren, zonder dat de moeder wist dat ze zwanger waren. Zeven daarvan werden geadopteerd door een miljardair. Op de academie leren ze over hun superkrachten. Vervolgens leven ze een normaal bestaan, maar vechten ze ook als superhelden. Na hun vader's dood komen ze weer bijeen en besluiten hun de wereld te behoeden van een apocalyps. 

3. Polar

Mads Mikkelsen van Hannibal en High School Musical-Vanessa Hudgens vertolken de hoofdrol in deze Netflix-thriller. We volgen de gepensioneerde huurmoordenaar Duncan (Mads) die na een verhuizing in contact komt met Camille (Vanessa). Duncan krijgt het er druk mee, hij wordt namelijk achterna gezeten door zijn oud-collega's, omdat hij nog geld van hen zou hebben. Om hem de kast op te jagen, besluiten Duncan's ex-collega's zijn buurmeisje Camille ontvoeren. En natuurlijk moet hij haar dan redden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Riverdale straks niet meer te zien bij Netflix'

4. Titans

Deze voorganger van Doom Patrol staat al een tijdje op Netflix. Hierin staat Batman's voormalige handlanger Dick Grayson in de schijnwerpers. Hij komt een groepje jonge, verwarde superhelden tegen die op zoek zijn naar een mentor. Om de wereld te redden, besluiten de vier hoofdpersonen samen het superteam Titans te worden. 

5. Always a Witch

Een heks uit de zeventiende eeuw reist naar de toekomst met het doel om haar geliefde te redden. In deze Spaanse serie moet ze wel wennen aan het hedendaagse leven van de stad Cartagena. Bovendien wordt ze geteisterd door een gemene rivaal die ze eerst zal moeten verslaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix gaat zich focussen op producties in Mexico

6. Nightflyers

Het is 2093 en een team van wetenschappers besluit de ruimte in te gaan met het Nightflyer-schip. Hier hopen ze contact te leggen met aliens. Ondertussen komt de bemanning erachter dat er iets niet helemaal klopt. Naast dat er angstaanjagende dingen gebeuren, lijkt er iets of iemand op het schip te zijn die er niet hoort. Ze moeten in veiligheid zien te komen. Deze serie komt van de hand van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!