Beeld © AVROTROS

Volgens deze hints is Nielson de Mol

20 februari 2019 10:55

Nielson is één van de vier overgebleven kandidaten in het negentiende seizoen van Wie is de Mol. Het einde nadert en daarom is het tijd om de balans op te maken. Dit keer waarom Niels de Mol zou kunnen zijn.

Zanger Nielson heeft het een en ander uitgespookt wat hem verdacht maakt bij zowel de kijker als de andere kandidaten. Dat geldt voor iedere kandidaat natuurlijk, maar er zijn een aantal onverklaarbare dingen over Nielson's gedrag te ontdekken. Dit zijn de beste hints die er op wijzen dat zanger de Mol zou moeten zijn. 

1. Joker stelen

In aflevering drie jat Nielson de joker van Evelien. Het was bekend dat zij deze had en ergens had verstopt. Toch is het Nielson gelukt om het felbegeerde stukje hout in zijn handen te krijgen. Dit resulteerde erin dat Evelien haar spullen kon pakken en op het eerste vliegtuig richting Nederland werd gezet. Toch vreemd dat Nielson dit deed en al helemaal dat 'ie wist waar de joker te vinden was. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hiermee bewijst Sinan dat hij de Mol is

2. Dikke vrienden

Nielson had een bondgenootschap gesloten met medekandidaten Rick Paul en Sarah. Uiteindelijk beviel Sarah niet als bff en bleven de twee mannen over. Hun vriendschap was overduidelijk en om deze te bevestigen besloot Nielson een joker te geven aan Rick Paul in aflevering zeven. Kijkers denken dat Nielson de joker toch al niet nodig had en daarom zijn goede vriend een garantie wilde geven voor de volgende aflevering. Helaas, het mocht niet baten, diezelfde aflevering werd Rick Paul naar huis gestuurd. 

3. Niet meedoen

De IJskoud-zanger heeft er een handje van om niet mee te doen aan de opdrachten. Zo liet hij het een aantal keren afweten wanneer het er écht om spande. Zo deed hij niet mee aan de zipline-opdracht en de waterval-opdracht. Zijn deelname aan de opdrachten hadden een positieve invloed kunnen hebben. Toch koos hij voor zichzelf en deed hij niet mee. Verder is hij wel erg fanatiek en haalt hij best wat geld op voor de pot. Het is nog maar de vraag of hier verandering in komt in de volgende afleveringen. 

4. Morse code

Bij de zipline-opdracht werd volop gespeculeerd door de kijker. Enorm veel theorieën zijn losgelaten op de groene en rode briefjes die de kandidaten in de juiste volgorde moesten hangen. Maar één daarvan leek een duidelijke indicatie te geven wie de Mol is. Wanneer je van alle rode briefjes een punt maakte en van alle groene een streep, kwam er een morse code uit. Hierdoor kwam er 'een man' te staan. Er zitten nog maar twee mannen in het spel, dus dat zou wijzen op Sinan of Nielson. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze hints wijzen erop dat Sarah de Mol is

5. De verdenking

Iedere aflevering sluit af met de test en de executie. Tijdens de test hoorden we de kandidaten uitgebreid vertellen over hun keuzes. Hieruit kon je al enigszins opmaken of iemand op het juiste spoor zat. En als je alles bij elkaar haalt, heeft Nielson het vaak mis gehad. Hij zat op Evi, Rick Paul en Jamie in de eerdere afleveringen. Later kwamen daar Merel en Sinan bij. Die twee zitten er nog in, maar sinds de laatste paar afleveringen horen we niet meer op wie hij zit. Verdacht. 

6. Zijn naam

Oplettende kijkers viel het op dat een opsomming van letters in de test en in zijn biografie het doen lijken alsof hij de Mol is. Nielson's beroep is 'muzikant', zijn beste eigenschap is 'oprechtheid' en hij zag er tegenop om te moeten 'liegen en bedriegen'. De eerste letter van al zijn antwoorden vormen samen 'Mol'. Daarnaast vormen alle laatste letters van de eerste vijf namen in de test samen 'Niels'. Nielson heet eigenlijk Niels, zoals hij in het programma ook genoemd wordt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!