Beeld © AVROTROS

Dit is het bewijs dat Merel de Mol is

21 februari 2019 15:20

Nieuwslezeres Merel Westrik is populair in het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. De fanatieke kandidate doet het goed met de opdrachten, maar toch zijn er wat verdachte dingen aan haar te ontdekken...

Merel Westrik heeft het ver geschopt in het programma. Dit heeft mede te maken met hoe slim ze de opdrachten doet en hoe ze de test invult. Maar bepaalde dingen zijn wel verdacht aan haar en de show lijkt er ook op te hinten dat zij de Mol is. 

1. Veel vogels

Wie is de Mol staat bekend om zijn slimme hints en onopvallende referenties. Zoals altijd wordt dit pas in de finale onthuld. Als kijker zie je dan pas wat er daadwerkelijk is gebeurd in het programma. Ook dit jaar lijkt het erop dat er op zeer subtiele wijze wordt gehint naar de Mol. Merel zou volgens sceptici de Mol zijn, omdat er elke aflevering heel veel vogels in beeld komen. De naam van de nieuwslezeres is natuurlijk ook de naam van een vogel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgens deze hints is Nielson de Mol

2. De opening

Net als met de vorige hint, gaat het hier om een subtiele verwijzing. Bij de opening van het programma zien we mannen door een meer lopen en letters verslepen. De letter die telkens weer wordt laten zien, is een L. Voeg deze twee samen, meer plus L, en je krijgt Meer-L, oftewel Merel. 

3. De joker

Merel weet op een gegeven moment een joker in handen te krijgen. Er is een twist bij de houten blokjes dit jaar: er kan een vrijstelling in zitten. Om hier achter te komen, moet je de joker wel openbreken. Zonder blikken of blozen doet Merel dit gewoon. En je raadt het niet, maar natuurlijk zat er een vrijstelling in die van haar. Misschien iets té toevallig. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hiermee bewijst Sinan dat hij de Mol is

4. Titels

Iedere aflevering heeft een titel. Er wordt altijd hevig gespeculeerd waar dit dan precies naar refereert. Soms is het een opdracht, soms een persoon. De naam van aflevering vijf is 'Niet gered'. Een fanatieke kijker viel het op dat als je deze letters een beetje husselt, je 'n Gedierte krijgt. De enige persoon in het spel waar dit naar kan refereren is Merel, aangezien alleen haar naam ook een dier kan zijn. 

5. Twee schermen

De meest overtuigende hint is wanneer Merel in aflevering zeven in een opdracht mag kiezen voor hoeveel jokers ze gaat. Hoe meer jokers, hoe meer risico. Merel maakt een weloverwogen beslissing. Hier zegt ze tegen presentator Rik: "Ik ga voor twee." Vervolgens trekt zij de envelop eruit waardoor er twee rode schermen in de executie voorkomen. Omdat zij niet letterlijk jokers zegt, denken kijkers dat zij hier misschien als Mol zegt dat ze voor twee schermen gaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze hints wijzen erop dat Sarah de Mol is

6. Bananen

In de bananen-opdracht van aflevering zeven staat Merel op het groene station. Iedere kenner weet dat dit de kleur van de Mol is. Alleen dit is al verdacht, maar haar acties tijdens de opdracht ook. Aan het eind gaat zij namelijk met Sarah samenwerken om bepaalde bananentrossen naar het juiste station te brengen. Hierbij laten ze twee trossen voor oranje bewust liggen. Achteraf blijkt dat oranje de trossen bevat met het geld. Door twee van de vijf trossen te laten liggen, heeft de groep geld misgelopen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!