Beeld © Instagram @pleunbierbooms

Pleun Bierbooms: 'The Voice winnen was een droom'

22 februari 2019 14:28

Dennis, Patricia, Menno en Navarone strijden vanavond om de felbegeerde titel van The voice of Holland. Iemand die als geen ander weet hoe de talenten zich voelen is Pleun Bierbooms, die het zevende seizoen van de populaire talentenjacht won. RTL Boulevard sprak haar over wat het winnen van The Voice nu eigenlijk betekent.

"Ik zou nooit stoppen met zingen"

Het is inmiddels zo'n twee jaar geleden dat de 20-jarige zangeres de bokaal in ontvangst mocht nemen. In de tussentijd is er enorm veel gebeurd. Denk aan optredens, schrijf- en studio sessies, premières en events. Maar ook was ze te gast bij verschillende YouTube- en tv-programma’s. "The Voice winnen was een droom. Sowieso de hele ervaring zelf was zo ontzettend leuk en leerzaam", laat ze weten aan RTL Boulevard.

Met als hoogtepunt toch wel haar gastoptredens bij De Toppers, haar single releases en haar eigen show die ze afgelopen december heeft gegeven. "Dit waren drie uitverkochte avonden in een bomvolle kerk met live orkest. Te gek was het!"

Toch heeft ze de afgelopen tijd er bewust voor gekozen even een stapje terug te doen. "Na The Voice bleef de sneltrein doorrijden. Ik ging van hot naar her en beleefde alles als een soort achtbaan." Om dit de rest van haar leven te kunnen blijven doen, vindt ze dat ze eerst een goede fundering moet leggen waar ze op kan bouwen. "Ik zou nooit stoppen met zingen", vertrouwt ze ons toe. "Ik treed nog steeds op en ik schrijf songteksten. Over een tijdje wil ik het schrijven van muziek volledig gaan oppakken. Ik zal dan nog vaker in de studio te vinden zijn en het allerliefste maak ik een heel album! Wie weet..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pleun Bierbooms verrast oude middelbare school

Waylon heeft vandaag niet één, maar twee kandidaten in de finale staan. Ook Pleun koos destijds voor de rocker als coach, een keuze die ze zo weer zou maken. "Vanaf moment één dat ik hoorde dat hij coach was, wist ik meteen ‘als hij draait ga ik voor hem’. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze, ik heb ontzettend veel van hem geleerd. De andere coaches vind ik ook ontzettend goed. In mijn seizoen was elke coach goed betrokken bij de talenten en was er veel persoonlijke begeleiding."

Omdat alle kandidaten zo anders zijn heeft Pleun geen idee wie er dit jaar zou kunnen winnen. "Iedereen is uniek en goed op zijn of haar eigen manier. Ik moet wel zeggen dat ik zelf stiekem een beetje fan ben van Dennis. Ik vind zijn stemgeluid mega interessant. Toch denk ik dat de band Navarone een hele grote kans maakt. Nooit eerder konden er bands deelnemen aan The Voice of Holland dus het is super uniek en ze zijn steen en steengoed!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Navarone vindt The Voice aanrader voor bands

Wie er ook wint volgens Pleun is er maar één ding echt belangrijk: genieten. "De finale is druk, chaotisch en je hebt weinig tijd om er bij stil te staan. Voor je weet is het voorbij en dan denk je: ‘kon ik het hele avontuur nog maar een keer over doen’. Het is bijzonder om dit mee te maken!"

Wie van de vier talenten zich The voice of Holland 2019 mag noemen weten we vanavond. De finale start om 20:30 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!