Beeld © BBC

Idris Elba komt volgende maand terug als Luther op Netflix

27 februari 2019 14:27

Het vijfde seizoen van Luther verscheen op nieuwjaarsdag al op BBC First, maar de Nederlandse Netflix-kijker moest nog even wachten. Het duurt nog een maand, maar dan verschijnt ook eindelijk het nieuwe seizoen in Nederland.

"Het kan toch niet zomaar over zijn?"

Idris Elba en zijn team keren 31 maart terug op Netflix voor het vijfde seizoen van Luther. Het gaat om een vierdelige serie waarin DCI John Luther weer de heftigste moordzaken in Londen ontrafelt. Hij wordt dit keer bijgestaan door Wunmi Mosaku die Catherine Halliday speelt. Fans konden niet wachten op nieuwe afleveringen en nu is het bijna zover. "'En nu? Die vraag krijgen Idris en ik vaak te horen", legt schrijver Neil Cross uit aan Digital Spy. "Het kan toch niet zomaar over zijn? Er is nog zoveel wat we niet weten. Zoveel unfinished business. En het erge is... wij hebben zelf ook dat gevoel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thrillerserie Luther krijgt nog een vervolg

Tech-genie Benny en Luther's partner in crime Emma Lane maken ook weer hun opwachting in de show. Daarnaast zal politiebaas Schenk zoals altijd de touwtjes stevig in handen proberen te houden. Of de geniale Alice terugkeert, is nog maar de vraag. Het is altijd twijfelachtig hoe de toekomst van Luther eruitziet, zowel in de serie als in het echt. Idris Elba heeft in een interview toegegeven alleen mee te doen als het script steengoed is. Of er hierna nog een seizoen verschijnt, is dus nog niet zeker.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!