Beeld © ANP

Presentatrice Astro TV wil contactverbod voor stalker

28 februari 2019 13:26

Presentatrice Daniëlle Nijhuis van Astro-TV heeft de rechter ingeschakeld om van een stalker af te komen. Ze eiste donderdag voor de rechtbank in Den Haag een contact- en straatverbod.

Een 30-jarige man uit 's-Gravenzande valt Nijhuis al tijden lastig met voor haar vervelende berichten via social media, mails, whatsappjes met foto's, sms'jes en telefoontjes. Ook bezocht hij haar drie keer op de school waar zij les geeft, zo bracht haar advocaat Willeke Koers naar voren tijdens het kort geding.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rambam infiltreert bij Astro TV

De man kent haar van televisie en is verliefd op haar, zo heeft hij bij de politie verklaard en herhaalde hij voor de rechter. Een eerder gesprek met de politie om hem ertoe aan te zetten om te stoppen, had volgens de presentatrice geen effect. En het is volgens Koers lastig en soms onmogelijk om hem via alle kanalen te blokkeren.

De rechter sprak hem er op de zitting opnieuw streng op aan dat hij moet stoppen met zijn acties. De raadsvrouw heeft om een contact- en straatverbod gevraagd, met een dwangsom van 500 euro per overtreding. De voorzieningenrechter doet op 7 maart uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na ophef ontslagen presentatrice krijgt 26 miljoen euro

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!