Beeld © ANP

Aart Staartjes: Sesamstraat is verleden tijd

28 februari 2019 18:58

Volgens Aart Staartjes is het nu echt helemaal over en uit voor het programma Sesamstraat. Hij vertelde bij de Coen en Sandershow dat er al een jaar geen uitzendingen van Sesamstraat zijn gemaakt: "We waren een hele sterke ploeg, dat is gewoon aan de kant geschoven.”

“We hebben nu al een jaar lang geen opnames meer gehad”

538-dj’s Coen en Sander belden vandaag met Aart Staartjes over zijn 81ste verjaardag en rol in de nieuwe Nederlandse film Bloody Marie. Maar het gesprek ging al gauw de andere kant op, toen het radio-duo Aart vroeg naar Sesamstraat. Volgens de acteur zijn er namelijk al een jaar geen uitzendingen van Sesamstraat meer gemaakt: “We hebben nu al een jaar lang geen opnames meer gehad.”

Hij weet dan ook niet of de opnames weer herpakt worden. "Ik denk het niet. Dat was een hele listige sterfhuisconstructie. We werden steeds aan de lijn gehouden", vertelt hij op de radio... "Er moest onderhandeld worden met Amerika en dan zouden we wel weer verder zien. Dan zouden we het in augustus weten, toen werd het september. En sinds die tijd hebben we niets meer gehoord. Dat betekent dat je nooit meer iets hoort."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Anne Hathaway gevraagd voor Sesamstraatfilm'

Hoewel de toekomst dus nog onzeker is, zal Aart in ieder geval niet meer te zien zijn. "Nee, dat gaat niet meer gebeuren", bevestigt hij. Volgens hem zijn de opnames van afgelopen maart de laatste. "Als de baas van de NTR al zegt: Sesamstraat is niet meer van deze tijd, dan zet je wel een richting in...”

De woordvoeder van de NTR laat weten aan RTL dat de berichtgeving niet klopt. "Wij hebben de intentie om door te gaan met Sesamstraat. Tot de zomer zijn er nieuwe afleveringen van Sesamstraat te zien, met scènes die vorig jaar zijn gedraaid. We zijn in onderhandeling met Sesame Workshop over een nieuw contract dat dit najaar moet ingaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!