Beeld © Instagram @wieisdemol.avrotros

Oops! Dit ging ineens mis in Wie is de Mol?

3 maart 2019 16:49

Met alweer negen afleveringen van het megaspannende Wie is de Mol? achter de rug, zijn we bij de finale aangekomen. Volgende week horen we eindelijk wie de Mol is. De afleveringen zitten altijd heel goed in elkaar, hoewel er achter de schermen ook heus wel eens iets misgaat, verklapt regisseur Rick McCullough.

"Meestal trek ik me dan in m'n uppie terug om een nieuwe opdracht te bedenken"

In de wekelijkse Wie is de Mol? podcast praten Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken je helemaal bij en hoor je exclusieve interviews. Deze keer was de regisseur van het programma aan het woord, Rick McCullough. Hij vertelt dat er wel eens iets misgaat: "Bijvoorbeeld afgelopen jaar, we zouden ook een laseropdracht hebben in Georgië, zoals elk jaar. Ik kreeg een telefoontje de avond ervoor dat het niet lukte wat ik wilde doen. Sterker nog, het kon helemaal niet. Dan sta je voor het blok. Meestal trek ik me dan in m'n uppie terug om een nieuwe opdracht te bedenken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijna 2,9 miljoen kijkers voor finale Wie is de Mol?

Toen kwam de regisseur met een nieuwe opdracht op de proppen. Dat was de opdracht waarin de deelnemers naar elkaar moesten zoeken in de tunnel onder het theater. "Die tunnel had ik gezien tijdens een van de researchreizen. Ik had alleen geen idee wat we daar konden doen en het was ook niet heel erg aangenaam. De opdracht was goed gelukt vond ik. Het allerbelangrijkste is, als er iets fout gaat, dat de mensen het niet zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans zijn eruit! Sarah is de Mol

Rick vertelt dat alle opdrachten van tevoren getest worden en dat het wel eens misgaat, wat eigenlijk elk jaar wel gebeurt. "Het is wel tien keer, twaalf keer gebeurd dat er echt iets fataal misging. Gelukkig hebben we een lijst achter de hand met extra opdrachten. En gelukkig zijn de oplossingen nooit opgevallen."

Benieuwd naar de hele podcast? Je luistert hem hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!