Beeld © YouTube-kanaal RTL Reality

Kopen Zonder Kijken-stel ontevreden over nieuw huis

05 maart 2019 11:38

In het nieuwe RTL-programma Kopen Zonder Kijken geven deelnemers 'blind' hun budget voor een nieuw huis aan Martijn Krabbé en zijn team. In de aflevering van gister werden Merle en Nanne een handje geholpen, althans, dat was de bedoeling.

"Het is niet wauw"

Merle en Nanne woonden boven de bakkerij van Nanne's vader in Heerenveen. Het stel heeft al zoontje Jens en een tweede kindje is op komst. Omdat er slechts twee slaapkamers in het appartement zitten, moet er wat nieuws gevonden worden. En dus is het stel al vier jaar lang op zoek naar een nieuwe stek. Ondertussen hebben ze al 20 bezichtigingen gehad, maar gelukkig kwam Kopen Zonder Kijken hen uit hen lijden verlossen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Krabbé helpt mensen met huizenjacht

Ze komen er niet uit. Merle wil liever dichterbij het centrum, maar Nanne wil graag ruimte en veel grond. "Twijfelaars", zo omschrijven ze zichzelf in de aflevering. Merle en Nanne liggen niet op één lijn met wat ze zoeken én ze kunnen niet kiezen. Met de hulp van het programma wordt er eindelijk een huis gekocht. Voor er een koop wordt gedaan, krijgen ze de kans om de omgeving van hun drie potentiële stulpjes (alleen) alvast te zien. De uiteindelijke keuze dat het programma maakte voor het stel, viel niet in de smaak. Vooral niet bij Nanne. 

"Het is niet wauw", zegt Nanne wanneer hij het huis voor het eerst ziet. De andere buurten waar het potentële huis stond, vielen beter in de smaak. Tot hun schrik wordt het toch huis nummer één. "Doe de blinddoek maar af", meldt Martijn. Bij het zien van het huis zie je de verbazing op hun gezicht. "Die moeten we even op ons in laten werken", vertelt Nanne. "Dit huis voldoet redelijk aan mijn wensen", zegt Merle. Eenmaal binnen zijn ze ook niet tevreden. Het stel vindt het allemaal maar ouderwets. 

In het programma wordt het huis ook verbouwd en ingericht voor het stel. Bij de onthulling zijn Nanne en Merle een stuk vrolijker. "Jeetje, wat een verschil", klinkt Merle's reactie. "Wauw", is hoe Nanne het omschrijft. Het huis is nu een stuk moderner, en door de open gebroken keuken, een stuk ruimtelijker. "Het was echt superspannend om hier te komen, maar jeetje, ik vind het heel fijn aanvoelen", zegt Merle. "Ik ben nu wel heel blij dat we hebben meegedaan." Eind goed, al goed. 

Kopen Zonder Kijken is elke maandag te zien op RTL 4 om 20:30. Nieuwe afleveringen kunnen ook vooruit gekeken worden bij Videoland. Kijk hier de aflevering met Merle en Nanne terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!