Beeld © Getty Images

Gemengde reacties op Michael Jackson docu

09 maart 2019 13:54

De documentaire ‘Leaving Neverland’ was gisteravond eindelijk ook in Nederland te zien. De vier uur durende docu werd bij de VPRO op NPO3 uitgezonden en zorgde voor gemengde reacties bij de kijkers.

In de documentaire is te zien hoe Wade Robson en James Safechuck vertellen dat ze zijn misbruikt door Michael Jackson. Ze zouden als jonge kinderen in contact zijn gekomen met Michael Jackson. De King of Pop nam ze vervolgens mee op tournee en nodigde de jongens uit op Neverland voor logeerpartijtjes. De families van beide jongens vonden dit geen enkel probleem. In tegendeel: ze waren trots en blij en werden zelf ook vrienden op met Michael. In de documentaire veranderd de toon aanzienlijk als de mannen vertellen hoe de logeerpartijtjes veranderde in seksuele toenaderingen en handelingen. In de documentaire kwamen meerdere extreme details naar buiten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Jackson in VS minder gedraaid op de radio

In totaal werd de documentaire bekeken door meer dan 600.000 mensen. Op Twitter werd er tijdens en na de documentaire volop gereageerd.  De kijkers en fans staan lijnrecht tegenover elkaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!