Beeld © AVROTROS

Dit zijn de beste molstreken ooit in WIDM

9 maart 2019 16:13

Wie is de Mol? nadert zijn ontknoping. Nog even en dan weten we wie nou daadwerkelijk de saboteur is van 2019. Niels, Sarah of Merel zijn de overgebleven deelnemers en vanavond zien we niet alleen wie maar even belangrijk: hoe de mol heeft gemold. Hieronder een overzichtje van enkele van de beste molstreken van de afgelopen jaren.

Opbieden in de veiling

Dit is niet de meest spectaculairste mol-actie maar wel met veel gevolgen. In 2017 kroop Thomas Cammaert in de rol van Mol. Tijdens een veiling opdracht haalde hij een enorm groot bedrag uit de pot. Hij weet namelijk zijn medekandidaten zo op te bieden dat er uiteindelijk een bedrag van 6800 euro verdwijnt.

Kisten openen

2016 was niet alleen het jaar van de etherdiscipline van Ellie Lust maar ook dat Klaas van Kruistum de Mol was. We zien hoe Klaas een berg beklimt om een kist te bereiken. Hier moet hij een sleutel vinden, de kist openen en het geld meenemen naar beneden. Hij weet natuurlijk vooraf al waar de sleutel ligt. Hij drukt hiermee 1500 euro achter en laat dit trots aan de camera zit. Dit alles doet hij terwijl de groep beneden staat toe te kijken

Uit de trein

Als Margriet van der Linden de mol is doet zij een wel hele gedurfde actie. In een volle treincoupe, in het zicht van haar medekandidaten, vindt zij 1000 euro aan "molgeld". Zoals een ware Mol betaamt geeft ze dit niet aan de groep maar gooit het naar buiten.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oops! Dit ging ineens mis in Wie is de Mol?

Helikopter

In 2013 mag Kees Tol als saboteur in de helikopter om naar een berg te gaan waar enveloppen vol geld liggen. Het mooie aan deze actie is dat hij vlak voor deze opdracht als penningmeester werd benoemd, waardoor hij in de helikopter mocht. Hier weet hij maar liefst 3000 euro te verduisteren.

Cruiseschip

2008 was het jaar van Dennis Weening. Tijdens een opdracht waarbij al zijn deelnemers door een cruiseschip moeten rennen en elkaar moeten vermijden, heeft dennis andere ideeën. We zien hem namelijk, al pratend door een walkietalkie, op een speelgoedmotor een spelletje te spelen terwijl hij alle vertrouwen heeft gewonnen van de groep.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!