Beeld © BNNVARA

Verschrikkelijke ziekte van zusjes vastgelegd in docu

12 maart 2019 16:38

Lotte en Roos zijn twee zusjes van 18 en 16 die allebei het syndroom van Usher hebben, hierdoor zullen ze beiden blind en doof worden. Speciaal voor de documentaire Voor het donker wordt werden de meiden twee jaar lang gevolgd door regisseur Kim Smeekes. Want de meiden willen maar één ding: alles uit het leven halen.

De zusjes maken in de documentaire een bijzondere reis, omdat ze allebei het Noorderlicht willen zien voordat het te laat is. Het verschrikkelijke syndroom heeft al een enorme invloed gehad op hun leven. Zo droomde Roos van een carrière in de topsport, maar moest ze haar hockey opgeven omdat ze de bal niet meer kon zien. Lotte studeert aan de fotovakschool, maar haar ziekte komt steeds meer tussen haar en haar liefde voor fotografie te staan. Hoe snel hun gehoor en zicht achteruit zal gaan, is niet bekend. Lotte en Roos zien en horen nu al een stuk slechter dan anderen van hun leeftijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties op Michael Jackson docu

In Voor het donker wordt stilgestaan bij een aantal vragen: Hoe gaan de twee zussen om met de wetenschap dat ze binnenkort niet meer kunnen horen en zien? Hoe stellen ze hun toekomstdromen bij of komen er nieuwe voor in de plaats? En wat blijkt er mogelijk en onmogelijk te zijn?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Michael Jackson reageert op documentaire

Voor het donker wordt zie je vanavond om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!