Beeld © ANP

Dit was hét moment dat Rik wist dat Merel de Mol was

13 maart 2019 08:59

Rik van de Westelaken wilde als opvolger van Art Rooijakkers de identiteit van de Mol niet weten. Al had hij wel zo zijn vermoedens vertelt hij nu op social media.

"Vanaf toen stond Merel bovenaan mijn verdachtenlijst"
Miniatuurvoorbeeld

Aha:

Merel verklaart wat er precies gebeurde bij de stokjes-proef

Rik wilde, geheel tegen zijn natuur in, niet tevoren weten wie de mol is. "Er is mij veel aan gelegen dat het een mooi seizoen gaat worden (...) Het is al spannend genoeg", liet Rik eerder al weten aan De Telegraaf. Toch speelde hij spelletje wél enthousiast mee met de kandidaten. Zo verdacht hij eerst Evi en Evelien, tot aan de Serenade-opdracht.  "Vanaf toen stond Merel bovenaan mijn verdachtenlijst - en dat vermoeden werd steeds meer bevestigd." En hij had het juist!

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Record: 3,5 miljoen mensen zien dat Merel Westrik de mol is

Toch was zijn keuze heel bewust. "Omdat alles nieuw voor mij was en ik bang was dat ik op een bepaalde, opvallende manier, naar de mol zou kijken, leek het mij beter dat ook ik zijn of haar identiteit niet kende. Zo kon ik mij volledig focussen op de opdrachten van de kandidaten en de executies", aldus de oud-journaallezer die in seizoen vijftien zelf Margriet van der Linden wist te ontmaskeren.

Rik van de Westelaken gaat ook volgend jaar Wie is de Mol? presenteren. "Niemand heeft nog tegen mij gezegd dat het niet zo is en we zitten al druk in de voorbereidingen voor seizoen 20. Dus ik ga ervan uit dat het de bedoeling is dat ik ook mee ga”, zei Rik van de Westelaken bij Ekdom in de Morgen op Radio 10.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rik van de Westelaken volgend jaar weer presentator WIDM

Zaterdagavond stemden 3,5 miljoen kijkers af op de langverwachte ontknoping van Wie is de Mol? Daarin was te zien hoe Merel Westrik zich bekendmaakte als de saboteur en Sarah Chronis tot winnaar werd uitgeroepen. Nooit eerder keken zoveel mensen naar de finale van de spelshow en dat recordcijfer haalde ook het gemiddelde aantal kijkers van de hele reeks flink omhoog. Ook de eerste aflevering van dit Colombia-seizoen vestigde met 2.986.000 kijkers een record.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!