Beeld © Love is in the air

Kijkers Love Is In The Air vallen over bijzonder verhaal

14 maart 2019 11:08

Presentator Robert ten Brink laat in Brazilië de diepgewortelde wens uitkomen van Elizabeth. Haar ouders zijn 22 jaar geleden naar Brazilië geëmigreerd om een kindertehuis te runnen. Elizabeth, toen zestien, bleef moederziel alleen achter in Nederland. Haar verhaal zorgt voor flink wat commotie op Twitter.

"Ik vond het heel raar dat zij weggingen toen Elizabeth zestien was en voor andere kinderen gingen zorgen"

Als Robert Elizabeth en haar gezin overvalt in Nederland wordt al snel duidelijk dat Elizabeth een bijzondere jeugd heeft gehad. Toen ze slechts zestien jaar was, besloten haar ouders te verhuizen naar Brazilië. Haar broertje, die destijds veertien was, ging met hen mee, maar Elizabeth zelf bleef in Nederland en werd opgevangen door een gezin die bij dezelfde kerk als haar ouders zat.

Toch wist Elizabeth altijd al dat de kans bestond dat haar ouders hun biezen zouden pakken. "Het heeft altijd wel een soort ondertoon in onze opvoeding gehad, dat ze ooit misschien ooit zullen gaan", legt ze uit in het tv-programma. Volgens Elizabeth zagen haar ouders het runnen van het weeshuis als hun roeping. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niemand houdt het droog in nieuwe aflevering Love Is In The Air

Het unieke verhaal van Elizabeth zorgt op Twitter voor flink wat commotie. Zo kunnen veel mensen er met hun hoofd niet bij waarom Nico en Hennie hun dochter in de steek hebben gelaten. En ook de man van Elizabeth snapt hun keuze nog altijd niet. "Ik vond het heel raar dat zij weggingen toen Elizabeth zestien was en voor andere kinderen gingen zorgen, maar toch je kind thuis achterlaten. Dat was voor mij eigenlijk niet te beseffen", vertelt hij tijdens het gesprek aan Robert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert in angstwekkend situatie tijdens Love Is In The Air

Ondertussen heeft Elizabeth zelf twee kinderen en ze mist haar moeder nog steeds enorm. Toen haar eerste zoontje werd geboren is, haar moeder bij hoge uitzondering naar Nederland gekomen. Iets wat de evangelische gemeente haar niet in dank afgenomen heeft. "Dat heeft heel veel voor haar gekost." Ook geld speelde een grote rol. Gelukkig kon de zus van Hennie bijspringen en bood ze aan haar ticket te betalen. Echter heeft oma Hennie haar tweede kleinkind nog nooit in levende lijve gezien. Het weerzien is dan ook een emotionele bedoeling. "Het is een droom."

Bekijk hier de aflevering van gisteravond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!