Beeld © ANP

Manon Meijers woest op René van der Gijp

17 maart 2019 14:23

Voetbalanalist René van der Gijp heeft Manon Meijers afgelopen dinsdag in Veronica Inside flink te kakken gezet. Hij sprak zich uit over een foto waarop zij met haar liefde Guus Meeuwis staat en noemde haar de omgebouwde broer van Guus. Manon laat nu van zich horen via Instagram.

"Ik heb een kutweek gehad"
View this post on Instagram

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (...lees hieronder verder)

A post shared by Manon Meijers (@manon.meijers) on

In een lang bericht laat de 41-jarige styliste weten dat ze zeker niet gediend is van de nare opmerking die René maakte. Ze schrijft dan ook: "Ik heb een kutweek gehad." Manon heeft een duidelijk bericht voor iedereen die haar aanspreekt over haar lengte: "Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik ben niet het gemiddelde blonde poppetje maar prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen."

Manon heeft aan RTL Boulevard laten weten dat ze lang heeft getwijfeld om het bericht te posten. "Omdat ik weet dat er nu nog meer mensen aandacht aan gaan besteden. Het moest echt even off my chest en daar wil ik het eigenlijk bij laten."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Guus Meeuwis en Manon Meijers alweer 2,5 jaar keigelukkig

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!