Beeld © NTR / Dream School

Kijkers Dream School vol lof over Wilfred Genee en Trijntje Oosterhuis

19 maart 2019 10:13

In het NTR-programma Dream School proberen bekende Nederlanders onhandelbare tieners te inspireren en zichzelf te ontwikkelen. In de uitzending van gisteravond gaf sportjournalist Wilfred Genee 'les'. Met zijn directe aanpak wist hij niet alleen de jongeren te raken, maar ook de mensen thuis.

De jongelui die meedoen aan het programma zijn stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Veel van hen hebben in hun korte leven al de meest vreselijke dingen meegemaakt en zitten nu noodgedwongen thuis. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum hopen ze in het klooster van Dream School hun motivatie terug te vinden.

Kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde staan de jongeren bij. Zij hopen door bekende Nederlanders met inspirerende achtergronden voor de klas te zetten, wél door te dringen tot de groep drop outs. Onder hen tv- en radiopresentator Wilfred Genee. En hij heeft een bijzondere aanpak...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers leven mee met deelnemers Dream School

Voor zijn komst heeft Wilfred de dossiers van de leerling goed bestudeerd en wil hen confronteren met de feiten. Het is hem namelijk opgevallen dat, hoewel de leerlingen al een week bij elkaar in de klas zitten, ze eigenlijk niets van elkaar weten. Zijn directe manier van handelen komt vooral bij de 19-jarige Cheyenne aan. Wilfred vraagt haar op de koop af waarom ze geen contact meer heeft met haar vader, en dat zorgt ervoor dat Cheyenne breekt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee en André Hazes in de clinch

Maar ook gastdocent Trijntje Oosterhuis weet diepe indruk te maken op de studenten én de kijkers. Twitter is vol lof omdat Trijntje de jongeren niet pusht om voor de groep te zingen, maar hun keuze respecteert. Later benadert de zangeres de jongeren die bedankte alsnog en weet ze iedereen aan het zingen te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trijntje Oosterhuis vraagt hulp aan Wendy van Dijk

Bekijk de aflevering van Dream School hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!