Beeld © Ruth van Baaijen / SBS Beeldbank

Leonie ter Braak neemt het op tegen Jan Versteegh

20 maart 2019 07:06

Voormalig WNL-presentatrice Leonie ter Braak heeft zich ontzettend goed vermaakt tijdens de opnamen van Mars versus Venus, de nieuwe spelshow die vanaf woensdag te zien is op Net5. Naast dat ze veel lol heeft gehad, heeft Leonie zich verbaasd over antwoorden, waarna ze tot de conclusie kwam: “Ik ben een salonfeminist”, vertelt ze lachend in een interview met BuzzE.

“Gordon is dan een beetje de transgender van ons drieën"

De show, die vanaf woensdag te zien is op Net5 en wordt gepresenteerd door Gordon, test de kennis van mannen en vrouwen over elkaar. Leonie is teamcaptain van de vrouwen en neemt het op tegen de mannen, onder leiding van teamcaptain Jan Versteegh. In de studio zitten honderd vrouwen en honderd mannen in het publiek die tijdens de show hun mening mogen geven. Ze beantwoorden de vragen en zijn daarmee een live poll. Op het moment dat de honderd mannen hun mening hebben gegeven, moet het bekende vrouwelijke duo inschatten wat de meerderheid van de mannen heeft geantwoord, en andersom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WTF! Leonie ter Braak gaf haar placenta aan de buren

Leonie vertelt dat ze bijna boos werd van sommige antwoorden van de vrouwen, bijvoorbeeld dat de meeste vrouwen, vaak jonge meiden, het heel normaal vinden om te strijken voor de man. “Het is 2019! Ik ga toch niet zijn hemden strijken, ben je gek geworden?” Ze moet daarna wel lachend toegeven dat ze een feminist is wanneer het haar uitkomt. “Er zat een vraag bij over dat de ideale man de rekening betaalt in het restaurant. Dat vind ik helemaal niet. Je bent gelijkwaardig en dan is het toch heel normaal om de rekening te delen? Maar, als hij zelf na de eerste date voorstelt om te splitten vind ik dat toch wel een afknapper.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Leonie ter Braak op het witte doek

Ook zegt Leonie nou ook weer niet zo feministisch te zijn dat ze voor haar vriend op haar knieën gaat, al wil ze eigenlijk wel trouwen met haar Floris, met wie ze twee zoons heeft. “Maar iedere keer dat ik in interviews zeg te willen trouwen, zegt Floris het aanzoek met een jaar uit te stellen. Zoals het er nu uitziet ga ik bejaard mijn bruidsjurk in.”

Maar ze kan zich wel goed verplaatsen in een man: “Ik ben daar best wel goed in, mijn vrienden en vriendinnen zeggen dat ook.” Dat uit zich ook in Mars versus Venus. “Jan Versteegh is juist heel vrouwelijk en ik ben dan weer wat mannelijk en hou van voetbal kijken en bier drinken terwijl Floris de bloemen haalt. “Gordon is dan een beetje de transgender van ons drieën.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!