Beeld © MAX/Roland J. Reinders

HHB-Maroeska opgelicht door zakenpartner

20 maart 2019 10:10

Heel Holland Bakt finaliste Maroeska Metz heeft heel wat te verduren gehad. Niet alleen kreeg ze bakken met kritiek over zich heen over haar deelname aan het programma, ook financieel gezien heeft ze flink wat ellende meegemaakt.

"Elke week zat er wel een brief van de advocaat in de bus"

Als de kijkers van Heel Holland Bakt erachter komen dat Maroeska een eigen kookboek heeft en daarnaast werkzaam is als cateraar, wordt ze al snel beticht van vals spel. Toch neemt de thuisbakker het allemaal niet zo serieus. Zo vertelt ze nu in De Telegraaf: “Slapeloze nachten? Ben je gek! Moet je luisteren, ik ben net zestig geworden. Ik ben een vrouw met een verleden, maar ook met een toekomst. Je denkt toch niet dat ik van zoiets wakker ga liggen? De mensen die me voor oplichter uitmaken, vind ik zielig.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inbraak bij winkel van Heel Holland Bakt-Marjolein

Maroeska begon haar carrière oorspronkelijk als ontwerper van meubels, serviezen en sieraden en met succes. Zo was ze aanwezig op verschillende internationale beurzen en toonde zelfs musea interesse in haar werk. Toch veranderde dat in 2004 toen de ontwerpster werd opgelicht door haar zakenpartner en in geldnood kwam. Wat volgde waren jarenlange rechtszaken. “Elke week zat er wel een brief van de advocaat in de bus, inclusief de rekening. Daar kreeg ik wél slapeloze nachten van.”

Toen de crisis er ook nog eens bij kwam, had Maroeska steeds meer moeite om haar hoofd boven water te houden. De schuld was enorm, hoeveel precies wil ze niet zeggen. “Tienduizenden euro’s? Véél meer. Een halve ton? Dat kan ik niet zeggen, maar nóg hoger.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB-Maroeska kan op zondag weer relaxed tv kijken

Om toch aan geld te komen verzorgde ze, in de garage onder haar huis, catering voor vrienden en familie. Uiteindelijk moest er een knoop worden doorgehakt en werd besloten om haar statige huis in Amsterdam-Zuid te verkopen. Door de verkoop hiervan kon ze een deel van de schuld afbetalen.

Nu gaat het financieel weer goed met Maroeska en kan ze vollop dromen. En wellicht zien we haar wel vaker op televisie. “Een eigen kookprogramma op televisie? Graag! Of het nou voor de publieke omroep is of voor de commerciëlen, dat maakt me niet uit.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!