Beeld © ANP

Verkiezingen stellen hoge eisen aan Dionne Stax

20 maart 2019 15:10

Dionne Stax is vannacht tot in de vroege uurtjes het gezicht van de verkiezingsuitslagen. Ook morgenochtend moet ze al weer tegen zes uur paraat staan. "Ik denk dat ik eenmaal thuis wel even instort", vertelt ze aan het AD.

"Op de redactie kan ik altijd wel een hoekje vinden waar ik mijn ogen heel even kan sluiten"

Dat wordt dus even een nachtje doorhalen, maar gelukkig heeft ze deze vrijdag en het weekend vrij om helemaal bij te komen. "Het lampje zal uit zijn", vertelt de blondine tijdens het interview.

Dionne heeft het dit jaar extra druk omdat het de programmamakers van NOS leuk leek om de grote verkiezingsuitzending niet vanuit Hilversum of Den Haag uit te zenden, maar in het hart van de provincie. Daarvoor moet de presentatrice vanavond naar het zogeheten huis der Provincie in Gelderland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter bepaalt: vriend Dionne Stax verliest van paparazzi

Zodra alle stemmen geteld zijn en de uitslag is bepaald moet ze als de wiedeweerga weer terug naar het mediapark in Hilversum, om de kijkers weer in alle vroegte op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. "Van slapen zal heel weinig komen, maar op de redactie kan ik altijd wel een hoekje vinden waar ik mijn ogen heel even kan sluiten. En het echte slapen komt daarna wel weer.’’

Er wordt vandaag gestemd voor de Provinciale Staten en het Waterschap. De nieuwe leden van Provinciale Staten bepalen in mei wie in de Eerste Kamer komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!