Beeld © ANP

Bassie en Adriaan plaatsen verloren aflevering op YouTube

29 maart 2019 08:33

Bassie en Adriaan plaatsen vrijdag een ‘verloren’ aflevering van hun beroemde serie Het Geheim van de Sleutel uit 1978 op hun YouTube-kanaal. Het gaat om een aflevering waarvan de originele filmrol na één keer uitzenden zoek is geraakt. Het enige wat ervan is overgebleven is een kopie op videoband.

“De kwaliteit is helaas niet goed genoeg om uit te brengen op dvd”, vertelt Aad van Toor. “Gelukkig kunnen we nu via ons YouTube-kanaal de aflevering toch aan iedereen laten zien. Het gaat om een unicum.”

Met het plaatsen van de aflevering vieren Bas (83) en Aad (76) van Toor dat zij 100.000 abonnees en meer dan 70 miljoen views hebben behaald op hun eigen YouTube-kanaal. Dagelijks worden de video’s van het duo nog duizenden keren bekeken. Het aantal views groeit maandelijks zelfs met ruim 3 miljoen hits.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toch geen Bassie en Adriaan-pretpark

Ook op iTunes en Spotify wordt nog massaal geluisterd naar de liedjes van het tweetal. Bas en Aad van Toor braken in de jaren zestig door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder.

De twee waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieke van Lexmond en Aad van Toor in sinterklaasfilm

Bassie en Adriaan krijgen mogelijk een vaste expositie in Museum Vlaardingen. Dat heeft hun manager Sjef Scholte vrijdag bekendgemaakt. Eerder behaalde het tweetal met een tijdelijke expositie in Theater Flamingo in Vlaardingen veel succes. De tentoonstelling toonde honderden attributen uit het acrobaten- en televisieverleden van de beroemde clown en acrobaat.

"Het gaat om een unicum"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!