Beeld © William Rutten

Carlo Boszhard: 'Zolang wij het leuk vinden, gaan wij door'

30 maart 2019 14:58

Na lang wachten start vanavond alweer het tiende seizoen van De TV Kantine. Hierin duiken Carlo Boszhard en Irene Moors, samen met een handjevol gastacteurs weer in de verkleedkist. Carlo zelf is nog lang niet klaar met het verkleedpartijtje.

"Het wordt een wat dikkere Luuk Ikink"

Het nieuwe seizoen begint met een spiksplinternieuwe aflevering waarin ook RTL Boulevard een groot onderdeel is. "Het wordt een wat dikkere Luuk Ikink", vertelt Carlo. "Maar ik weet dat ik hem als stem goed na kan doen dus dat komt wel goed. Ik speel ook altijd Peter R. de Vries, dus die zit er ook in."  Daarnaast onthult de presentator al meteen wat typetjes waar hij mee bezig is. "Ik ben met Erik Ten Hag heel lang bezig geweest, een type dat ik erg leuk vind. Ook komt De Slechtste Chauffeur van Nederland aan bod. Als er één ding is waar we niet omheen kunnen dit jaar is het wel Freddie Mercury. Ook hij komt aan bod met Barcelona."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilarisch: Luuk, Beau en Nikkie in De TV Kantine

Zaterdag 30 maart begint het nieuwe seizoen, een speciaal seizoen want het is alweer het tiende jaar dat de persiflages ons om het hoofd vliegen. "Als ik kijk naar de afgelopen tien jaar vind ik het heerlijk om René Froger of René van der Gijp te spelen, maar vooral de clips zijn erg leuk. Vorig jaar heb ik met Elise Schaap de clip 'Blijf bij mij' van Maan en Ronnie Flex nagedaan, dat was erg leuk," vertelt Carlo tegenover RTL Boulevard. "Sowieso vind ik de iconische filmscènes en clips geweldig om te spelen. Het nadoen is gewoon heerlijk, ik ga helemaal op in een rol. Ik ben dan ook de hele dag die persoon. Als ik bijvoorbeeld Maarten van Rossem speel, dan ben ik ook de hele dag grumpy. Tot die klaar is en dan ben ik weer Carlo. Ik ben vrij snel die karakter omdat ik op de dag zelf weinig tijd heb om erin te komen."

Ook voor dit tiende seizoen zitten Carlo en Irene weer lang in de visagie. "Gemiddeld zo’n drie uur. Gordon bijvoorbeeld is een hele lange zit. Hij heeft een wat groter hoofd dan ik zelf heb en daarom worden er meerdere onderdelen over elkaar heen geplakt. Zo zitten de wangen van René Froger op het hoofd van Gordon." Helaas kan Carlo niet alle typetjes zelf spelen. "Mensen met een kleinere neus kan ik niet spelen omdat ik dat zelf niet heb. Ik kan wel een bredere neus maken maar kleiner lukt helaas niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard ziet kans voor nieuwe show met Irene Moors

Daarom kunnen Irene en Carlo het niet helemaal alleen. Ook Ilse Warringa, Elise Schaap en Buddy Vedder zijn dit jaar van de partij. Zo kruipt Elise in de huid van Famke Louise en kunnen we Ilse als Heleen van Royen verwachten. Het belooft weer een seizoen vol dikke knipogen naar collega’s. "De TV Kantine is niet bedoeld om mensen naar beneden te halen maar we plagen wel eens. Dat moet ook wel, anders is het zoutloos maar alles met respect. Het gaat om de gulle lach," legt Carlo uit.

Lange tijd was er sprake van een heuse TV Kantine film. "Dat zou destijds wel, maar ik kwam erachter dat ik alles uit handen moest geven. Het is toch mijn kind en ik wilde het niet uit handen geven. Het idee was om de eerste Nederlandse ‘spooffilm’ te maken, zoals een Scary Movie destijds. Dit is nog nooit in Nederland gedaan. Als ik zelf alles in handen mag houden, zoals de regie et cetera, dan had ik het gedaan. Maar nu denk ik er alweer anders over en heb ik mijn focus op andere dingen liggen. Het is goed zo."

Of we nog tien jaar lang kunnen genieten van de typetjes weet Carlo niet. "Nog tien jaar? Ik weet het eigenlijk niet, ik denk wel dat er steeds meer mensen bij komen en dat Irene en ik als basis blijven. Een volgend seizoen is zeker mogelijk, maar tien jaar weet ik echt niet. Zolang Irene en ik het leuk vinden, gaan wij er mee door."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard krijgt koude rillingen van afschieten zwerfkatjes

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!