Beeld © ANP

Melissa Drost had haar twijfels bij de rol van Sjors

1 april 2019 11:37

Inmiddels is actrice Melissa Drost alweer bijna twee jaar te zien als Sjors in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel de jas haar nu als gegoten zit, was het destijds best vreemd om de rol over te nemen van haar voorganger, Inge Schrama. "Bizar", noemt Melissa het bij VIVA.

"Het is heel raar om een rol van iemand over te nemen"

De actrice legt uit dat ze op een random woensdag gebeld werd met de vraag of ze de volgende dag direct kon beginnen "omdat Inge plotseling niet meer kon komen." Ze besloot de uitdaging aan te gaan, maar dat was niet altijd makkelijk. "Het is heel raar om een rol van iemand over te nemen. En al helemaal als die rol al vijftien jaar door diegene wordt gespeeld. Het voelt een beetje alsof je een jas van iemand anders aantrekt die net niet helemaal past."

Volgens Melissa zaten ook de fans niet te wachten op een nieuwe Sjors, wat zij heel logisch vindt. Ondertussen heeft ze de kans gekregen om een Melissa-versie van Sjors te creëren. "Gelukkig krijg ik daar ook de ruimte voor", vertelt ze in het interview.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

De allereerste beelden van Chantal Janzen in GTST

Melissa vindt de rol zo leuk om te spelen omdat 'ie zo ontzettend anders is dan zijzelf. "Fans denken dat ik op Sjors lijk, terwijl ik heel anders ben. Ik hou bijvoorbeeld heel erg van hiphop en daar zie ik mijn personage niet zo snel naar luisteren." Ook qua kledingstijl lijken ze totaal niet op elkaar. 

Deze week is alweer de 6000ste aflevering van Neerlands langlopende soap te zien, en dat wordt gevierd met een minifilm van een uur. "Het is een aflevering die in het verhaal van GTST past, maar ook prima kan worden gevolgd als je niet naar de serie kijkt", verklapt de blondine. De film is voor een deel gedraaid in Lapland, waar het vrijgezellenfeest van Amir plaatsvindt, met wie haar karakter Sjors gaat trouwen. "Wat er verder gebeurt, houden we nog even spannend."

De minifilm is aanstaande vrijdag om acht uur te zien bij RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

De GTST mini-film werd gedraaid bij -38 graden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!